Afbeelding

Poortgebouw en Kazemat

bergambacht • De gebouwen rondom het Terreplein in de nieuwbouwwijk Het Slot in Bergambacht hebben hun naam op de gevels gekregen. Hiermee heeft de gift van bouwbedrijf Adriaan van Erk alsnog een bestemming gekregen.

Het heeft even geduurd maar door een idee van een van de bewoners, dat is opgepakt en uitgewerkt door het bestuur van de Vereniging van Eigenaren (VVE), is afgelopen week - door middel van een hoogwerker - de belettering aangebracht.

De grote toegangspoort is nu duidelijk herkenbaar als Het Poortgebouw; de kleine poort op het plein als De Kazemat. Het geld, dat destijds bij de bouw is geschonken, is hiermee alsnog toepasselijk besteed. Het rustieke pleintje op historische grond is door de namen op de gevels nog fraaier geworden, aldus een aantal bewoners.


VV Schoonhoven beste kegelaars

schoonhoven • VV Schoonhoven is kegelkampioen geworden in de Bedrijvencompetitie Kegelen. Er deden twintig teams, verdeeld over drie poules, mee.

Winnaar van de A-finale werd vv Schoonhoven met 1414 hout. De B-finale werd gewonnen door het team van Kegelhuis De Engel (1159 hout), Team'82 won de C-finale met 1183 hout.
Met een gemiddelde van ruim 7,1 hout per worp waren de teamleden van vv Schoonhoven ook dit jaar weer in vorm. Beste speler bij de heren was René Zuurmond van het winnende team met 1846 hout; beste dame was Anne van Stuffie Schilderwerken met 1513 hout.
Alle teams komen nog één keer in actie tijdens de jaarlijkse kegelnachtmarathon. Deze vindt op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli plaats, waarbij er 30 uur non-stop wordt gekegeld in Kegelhuis De Engel, aan de Koestraat 4 in Schoonhoven. Informatie hierover is verkrijgbaar via telefoonnummer 0182-382350.