• Juichen met profvoetballer Nathan Rutjes.
• Juichen met profvoetballer Nathan Rutjes. Foto: wijntjesfotografie

Iedereen geniet op G-sportdag

lekkerkerk • Hoewel er minder deelnemers waren dan in de vorige edities blijft de sportdag in De Bakwetering een hoogtepunt voor veel sporters met een beperking.

Zo'n tachtig enthousiaste deelnemers traden zaterdag in de Lekkerkerkse sporthal aan om zich onder begeleiding van vrijwilligers van regionale verenigingen en bekende Nederlandse sporthelden te bekwamen op negen onderdelen. Entertainer Jan Timmer en zijn echtgenote Arjenne zagen het met plezier aan. De Timmertjes waren er wederom in geslaagd diverse topsporters naar de arena te halen. Onder hen waren olympisch zwemster Inge de Bruijn, profvoetballer Nathan Rutjes (Roda JC) en nationaal badmintonkampioene Soraya de Visch Eijbergen.

Inge de Bruijn - die veel bekijks trok vanwege haar recente optreden in het tv-programma Adam Zkt. Eva - kwam met haar tweelingzus Jakline naar Lekkerkerk en vermaakte zich opperbest met haar fans. Voor Rutjes was het de tiende keer dat hij deelnam aan het evenement. "Als ik hier kom aanrijden gaat mijn hart open. Deze sportievelingen genieten volop en dat heeft zijn weerslag op de anderen. Het is een sportfeest waar ik steeds bij wil zijn."

Dat gold ook voor de broers Marko en Ronald van Nes uit Schoonhoven, die samen speelden in hetzelfde zaalvoetbalteam. "Goed, he", zei Ronald trots. Arjenne Timmer had wel een verklaring voor de lagere opkomst. "Er waren vandaag diverse activiteiten in de Krimpenerwaard. Maar met deze groep was het net zo gezellig. We zien blije en dankbare gezichten bij sporters, ouders en begeleiders."