• De 11-jarige Sebastiaan Vriens met vlogcamera op zijn hoverboard.
• De 11-jarige Sebastiaan Vriens met vlogcamera op zijn hoverboard. Foto: Stephan Tellier

Het Kontakt zoekt vloggers

Sebastiaan wil Enzo Knol achterna

lekkerkerk • Drempelvrees kent Sebastiaan niet. Zodra de camera aan staat zit hij in zijn rol en laat de jonge Lekkerkerker de kijker meegenieten met zijn leefwereld. "Ik begon enkele jaren geleden met het maken van gamefilmpjes, maar al gauw werden het vlogs", meldt Sebastiaan. "Ik vind het leuk om te doen en ik heb inmiddels enkele tientallen abonnees op mijn eigen Youtubekanaal, 'Gamen enzo'."

Die abonnees kijken iedere keer uit naar de nieuwste belevenissen van de 11-jarige Lekkerkerker. "Ik probeer elke week één à twee nieuwe filmpjes te posten. Soms maak ik er een paar extra om in drukke weken iets achter de hand te hebben."

Want vloggen is niet zijn enige hobby. "Ik zit op voetbal bij vv Lekkerkerk, speel gitaar en game graag." En daarnaast moet hij natuurlijk ook gewoon naar school (obs Het Schateiland), al kan hij de schoolgang tegenwoordig combineren met zijn hobby. "Op school maak ik samen met mijn vriendje Wessel vlogs onder de noemer Het Schatjournaal. We maken dan filmpjes over wat er zoal in de klas gebeurt, schoolreisjes, speciale projecten en dergelijke. Pas was het bijvoorbeeld 'Krimpenerwaard Doet', waarbij de burgemeester op school kwam om klusjes te doen. Daar hebben we een item over gemaakt." Toen Sebastiaan de oproep van Het Kontakt aan vloggers zag om filmpjes in te sturen twijfelde hij niet lang. "Dat leek me wel leuk. Je moest een filmpje maken over wat je als jongere bezighoudt. Nou, voetballen dus. En daarnaast vond ik het wel leuk om een bezienswaardigheid uit de Krimpenerwaard te laten zien. Dat is Mooi Mekkerland geworden, de geitenboerderij in Stolwijk. Tenslotte ga ik in het filmpje nog even bij mijn oma op bezoek." De vlog van Sebastiaan is te zien op www.hetkontakt.nl

Vader Rudy is maar wat trots op zijn zoon. "Zelf ben ik ook van de filmpjes en gadgets", zegt de bij de KPN werkzame Vriens. "Ik heb Sebastiaan de eerste beginselen van het monteren geleerd, maar inmiddels heeft hij mijn hulp niet veel meer nodig." Sebastiaan raadt iedereen die ook wil vloggen aan het vooral te gaan doen. "Gewoon proberen, zou ik zeggen. Is het niks, dan verwijder je het weer en doe je een nieuwe poging."

En is het wel wat, dan is insturen naar Het Kontakt wellicht een optie. Want wij zoeken dus filmpjes over wat jongeren bezighoudt. Dat kan zijn: school, hobby's, 'chillen' met vrienden/vriendinnen, uitgaan enz. Mail je inzending van maximaal 7 minuten (via bijv. wetransfer) naar r.vanderhek@hetkontakt en kom in aanmerking voor een mooie geldprijs voor het leukste filmpje. Wil je vooraf meer informatie, bel dan: 06-53110867 (Robert van der Hek) of 06-23165848 (Floris Bakker).

Sebastiaan Vriens was afgelopen week te gast bij 'De Waard aan Tafel' van RTV Krimpenerwaard. Het item is terug te zien via www.rtvkrimpenerwaard.com (programma gemist).