• De feestvierende selectie.
• De feestvierende selectie. Foto: wijntjesfotografie.nl

Gepromoveerd DCV zal Tim van Diejie missen

krimpen aan den ijssel • DCV liet z'n prooi niet meer glippen. De Krimpenaren speelden zaterdagavond op eigen veld met 0-0 gelijk tegen Nieuwenhoorn en promoveren daardoor naar de eerste klasse. DCV had de eerste wedstrijd met 0-4 gewonnen.

De rood-zwarten zullen aanvoerder Tim van Diejie (30) niettemin missen. Hij gaat volgend seizoen in een lager elftal van z'n oude club Dilettant voetballen. Routine en leiderschap zijn belangrijke kwaliteiten van de inwoner van Krimpen aan de Lek. Bovendien pikt hij regelmatig zijn doelpunt mee. "Ik had Tim er graag nog ten minste een seizoen bij gehad", stelde DCV-trainer Ronald Klinkenberg. "De eerste klasse is weer een trede hoger voor deze groep. Dat wordt een pittig karwei. Ik heb nog geprobeerd om Tim op andere gedachten te brengen, maar hij was niet te vermurwen. Zijn gezin krijgt voorrang."

Van Diejie beaamde dat. "Er zijn er meer die vinden dat ik te vroeg stop, maar ik vind het welletjes. Ik heb in vier seizoenen met DCV twee promoties meegemaakt. Dat is toch niet niks. Ook in de nacompetitie heb ik mijn steentje bijgedragen. Daarom is het nu een mooi moment om een stap terug te doen. Ik stop op m'n hoogtepunt."

Naast Van Diejie zet ook Maurice Klinkenberg (31) er een punt achter. Fabio Vrolijk ziet uit naar een nieuwe club. Daar tegenover staat de komst van Mo Dogan van Spartaan '20. Klinkenberg hoopt nog twee nieuwe spelers in te lijven. "De selectie blijft grotendeels intact. Er zit nog groei in deze groep als je nagaat dat we nu 14 wedstrijden achtereen ongeslagen zijn en tien duels de nul hebben gehouden."

Een belangrijke pion in de afweer was doelman Bobby Janssen (27), die enkele maanden vanwege een blessure was uitgeschakeld, maar na de winterstop weer tussen de palen stond. "Ik heb sindsdien weinig fysieke problemen gekend. Vorige week had ik wat last van m'n knie, maar daar viel wel mee te leven." Feit is dat de rood-zwarte defensie na de terugkeer van Janssen meer zelfvertrouwen kreeg en tegenstanders geen ruimte gaf om toe te slaan. Vooral Mark de Borst (20) werd steeds stabieler en mag de ontdekking van het seizoen worden genoemd. Hij speelt volwassen en maakt nauwelijks afspeelfouten.

Het mocht dan ook geen verwondering heten dat Nieuwenhoorn met meer individuele kwaliteit in 180 minuten geen enkele keer scoorde. Tegen de onverzettelijkheid van DCV was niets in te brengen. De finale van de nacompetitie werd feitelijk in zes minuten beslist. In Nieuwenhoorn stond de ploeg van trainer Steef Buijs met 0-2 achter, voordat iedereen in dug-out had plaatsgenomen. "Daarom heeft DCV de promotie verdiend afgedwongen. Mentaliteit is belangrijker dan kwaliteit", feliciteerde Buijs de rood-zwarte selectie.

Pieter van der Laan