• De Waardzaam-ondernemers.
• De Waardzaam-ondernemers. Foto: Rob Glastra Fotografie

Ondertekening 2e energieconvenant

krimpenerwaard • Ruim twintig ondernemingen hebben woensdag het tweede Energieconvenant van de stichting WaardZaam ondertekend.

De teller komt hiermee op 42 ondernemers Krimpenerwaard-breed, binnen alle domeinen en uit verschillende branches. Zij spreken met het ondertekenen van het convenant naar elkaar de intentie uit om de komende drie jaar hun verbruikte energie met 10% te reduceren.

De ondertekening vond deze keer plaats tijdens de ledenvergadering van de ondernemerskring Bergambacht. Een logische plaats volgens WaardZaam-voorzitter Jeroen Mulder. "Bij ondernemerskringen ontmoeten ondernemers elkaar om te netwerken en elkaar bij te praten over allerlei zakelijke ontwikkelingen. De laatste jaren merken we dat duurzame ambities steeds vaker ter sprake worden gebracht. Het idee van WaardZaam is dat door initiatieven te bundelen er een heldere, concrete route ontstaat. En wat misschien nog wel belangrijker is: een wij-gevoel. Het gevoel dat we samen uitvoering willen geven aan energiereductie, zodat we onze Krimpenerwaard duurzaam door kunnen geven aan toekomstige generaties".

Volgens Mulder bevinden we ons in een nieuw tijdperk waarin onverschilligheid ten aanzien van duurzaamheid door consumenten en overheden zal worden afgerekend. "Als bedrijfsleven willen we onze verantwoordelijkheid nemen." De voorzitter is verrast door de aantrekkingskracht van WaardZaam: "We hebben een steen in de vijver gegooid en zien de rimpelingen steeds verder uitdijen". Voor meer informatie:
www.waardzaam.nl