Verdere vertraging aanleg rotonde

bergambacht • Het ziet er niet naar uit dat BAM Infra binnenkort aan de slag zal gaan met de rotonde bij bedrijventerrein de Nieuwe Wetering op de N210 bij Bergambacht. In een kort geding tussen de Provincie en de aannemer wees de rechter de vordering op de BAM af.

In oktober 2015 werd tijdens de realisatie van de naast de rotonde gelegen parallelweg geconstateerd dat bij de heipalen scheurvorming was ontstaan. De Provincie, verantwoordelijk voor de realisatie van de rotonde, stelde het aannemingsbedrijf in gebreke.

Ook werd BAM aansprakelijk gesteld voor de schade en de financiële gevolgen die voortvloeien uit het gebrekkige palenmatras. De aannemer werd toen verzocht om met een passende oplossing te komen.

In afwachting van nader onderzoek stopte BAM Infra direct met de werkzaamheden. Sindsdien is het stil.

De Provincie Zuid-Holland hoopte de aannemer tijdens de rechtszitting alsnog te dwingen de klus ter hand te nemen. De kwestie over de scheef gezakte heipalen speelt nu al anderhalf jaar zonder uitzicht op een oplossing.

De uitspraak van de rechter leidde tot grote teleurstelling bij wethouder Ria Boere, die verdere stagnatie vreest.

"De rechter vond de kwestie te ingewikkeld om de vordering toe te staan. Ik overleg binnenkort met gedeputeerde Floor Vermeulen over het vervolgtraject. Mogelijk wordt er een bodemprocedure gestart. Ik kan er nu geen zinnig woord over zeggen, maar dit staat een snelle ontsluiting van bedrijventerrein De Nieuwe Wetering in de weg."

Pieter van der Laan