Zorgen om KWF-afdeling

haastrecht • De afdeling van KWF Kankerbestrijding in Haastrecht staat onder druk. Het aantal vrijwilligers is de laatste jaren flink teruggelopen. Daarom zijn er dringend nieuwe bestuursleden nodig, die samen met KWF de vrijwilligersafdeling willen opbouwen.

Alleen al in Haastrecht krijgen elk jaar 25 mensen de diagnose kanker. Mede daarom organiseert KWF-afdeling Haastrecht al jarenlang de collecteweek. In de eerste (volle) week van september komen er zo'n zestig vrijwilligers in actie en wordt er huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor wetenschappelijk kankeronderzoek. In 2016 is er in totaal 3.100 euro opgehaald, maar dit jaar kan de collecte alleen doorgaan als zich nieuwe vrijwilligers aanmelden als bestuurslid en willen helpen met de organisatie.

Eric van Veelen, relatiemanager bij KWF, licht toe: "Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds zo belangrijk is. Daarom zou het zonde zijn als er dit jaar niet gecollecteerd kan worden in Haastrecht."

Wie zich als vrijwilliger wil inzetten voor de KWF-afdeling Haastrecht, krijgt ondersteuning vanuit het hoofdkantoor. Meer informatie: Eric van Veelen, 06-51293346 of evveelen@kwf.nl.