• De leerlingen in het Europees Parlement.
• De leerlingen in het Europees Parlement.

Op bezoek bij parlement

schoonhoven • Ruim twintig leerlingen uit klas 4 van het tweetalig vwo van het Schoonhovens College bezochten afgelopen week op uitnodiging van Euroscola het Europees parlement in Straatsburg.

Euroscola is een programma dat leerlingen van verschillende scholen uit Europese landen bij elkaar brengt om voor één dag in de huid te kruipen van een lid van het Europees Parlement. De leerlingen uit Schoonhoven ontmoetten in Straatsburg leeftijdsgenoten uit twintig andere Europese landen. Als vertegenwoordiger van het Schoonhovens College hielden Birgit Eggink en Ilse Brandt een speech om de Nederlandse delegatie te introduceren. De leerlingen uit de verschillende lidstaten vormden meertalige groepen en discussieerden over Europese onderwerpen.

Op het Schoonhovens College valt de reis naar Straatsburg binnen het onderwijsprogramma van het tweetalig vwo. "Het doel is niet alleen dat leerlingen vloeiend Engels leren spreken, maar ook dat zij zich bewust worden van hun wereldburgerschap en van de rol die zij kunnen spelen in een internationale context. Het Euroscola-programma past uitstekend bij deze doelstelling", stelt tto-coördinator Geerte Holwerda.