• Doelpuntenmaker Jelle Verkade.
• Doelpuntenmaker Jelle Verkade. Foto: wijntjesfotografie.nl

Stolwijk in slotfase naast WCR

stolwijk • Stolwijk speelde zondag in zijn eerste nacompetitieduel op eigen veld met 2-2 gelijk tegen WCR. Menno Verkade scoorde in de slotfase de gelijkmaker. Op Hemelvaartsdag is de return in Rhoon.

Willibrordus Club Rhoon verzuimde in de beginfase Stolwijk op achterstand te zetten. Linksbuiten Kevin de Groote was de Stolkse verdediger Niels Verkade twee keer te snel af en verscheen alleen voor Harvey van der Stelt, die telkens als winnaar uit de strijd kwam. Een derde poging van De Groote was wel raak. De thuisclub, die in Joost van Niekerk een van zijn uitblinkers had, scoorde al snel de gelijkmaker. Jelle Verkade werd op de rand van het zestienmetergebied knap vrijgespeeld door Van Niekerk. De tweelingbroer van Niels schoot raak. De gasten waren meteen weer bij de les en gaven geen kansen meer weg.

WCR, dat de vleugels goed gebruikte, hield het initiatief en kwam voor rust opnieuw op voorsprong door Jeremy van der Ent. In de tweede helft zette Stolwijk meer druk en creëerde enkele kansen. In de omschakeling waren de gasten echter veel gevaarlijker, maar de Stolkse defensie, met een degelijk spelende Mark Hoogendoorn, hield stand. Op karakter kwam de thuisclub in de slotfase langszij. Uitblinker Joost van Niekerk bemachtigde de bal en bood invaller Menno Verkade een niet te missen kans. "We hadden onszelf nog kunnen belonen met een kleine zege," merkte een strijdvaardige Stolwijk-trainer Chris van de Weide na afloop op. "Er zal donderdag een open wedstrijd ontstaan, want beide clubs moeten winnen om een ronde verder te komen in de nacompetitie. "