Afbeelding

Anna van der Breggen start in Lekkerkerk

lekkerkerk • Olympisch kampioene Anna van der Breggen is toegevoegd aan de al imposante startlijst van de 55ste Raboronde van Lekkerkerk, die aankomende donderdag (Hemelvaartsdag) op de wielerkalender staat.
Van der Breggen, één van de kopvrouwen van team Boels Dolmans Cycling, schreef dit seizoen al drie voorjaarsklassiekers op haar naam en won afgelopen weekend de Tour of California. Op de valreep schreef Jip van den Bos uit Oostknollendam zich in. Zij wordt gezien als een van de toekomstige bepalende rensters in Nederland op de weg.


Tessels onderuit

lopik • Het Agro On Benjan Kawasaki Team streek vorig weekend neer in Imola. In de vrije training crashte Wayne Tessels, waardoor hij een hand- en sleutelbeenblessure opliep. De Lopiker probeerde het nog, maar na de warming-up voor de race werd de handdoek gegooid. Een balende Wayne hoopt nu op tijd fit te zijn voor de eerstvolgende race: van 26 t/m 28 mei in Doningtonpark.


Van Dijk clubkampioen

krimpen a/d ijssel • Door een overwinning op zijn enig overgebleven concurrent Diederick Casteleijn is schaker Harold van Dijk clubkampioen geworden bij schaakclub Krimpen. Na de eerste periode stond hij reeds een straatlengte voor. In de tweede periode liet Van Dijk echter de nodige punten liggen, waardoor het nog spannend kon worden. Maar op de slotavond boekte hij, wellicht geïnspireerd door het recente kampioenschap van het eerste team, een beslissende zege.


Jeugd-clubkampioenen

krimpen aan de lek • Op de banen van Tennisvereniging Krimpen aan de Lek (TVKL) werden zondag voor de derde keer op rij de jaarlijkse clubkampioenschappen voor de jeugd tot twaalf jaar gehouden.

Elf jeugdleden deden mee in de categorie oranje, waarbij de wedstrijden gespeeld worden op een driekwart baan. Het werd een leuke dag met veel spannende, maar vooral sportieve wedstrijden. In totaal werden er 55 partijen gespeeld. De finale ging tussen Jesper Bodde en Quinten Gabri, waarbij eerstgenoemde won.

In de eerste week van november wordt het ouder-kind toernooi weer gehouden. Tussendoor speelt de oranje jeugd nog competitie, worden er kleine toernooitjes georganiseerd en vindt er nog een vriendjes- en vriendinnetjesmiddag plaats.