Dekker niet te stuiten in Zolder

krimpen aan den ijssel • De Krimpense coureur Marcel Dekker heeft tijdens het tweede raceweekend in de Mazda MX5 Cup op circuit Zolder zijn prestaties van de openingsraces een passend vervolg kunnen geven. De Krimpenaar greep in beide races de overwinning.

"Dit was een perfecte racedag en heel goed voor het kampioenschap", glunderde een uiterst tevreden Marcel Dekker. De Mazda MX5 Cup maakte voor de eerste keer dit seizoen een uitstapje naar het Belgische circuit van Zolder, waar vanaf vrijdag 35 auto's aan de start stonden.

Voorafgaand aan de eerste race was er de nodige twijfel of er droogweer- of regenbanden gemonteerd moesten worden. De lucht was dreigend, maar het team koos voor de eerste optie.

Onder druk

Marcel Dekker was vanaf pole-position goed weg. Hij werd meteen onder druk gezet door Eric Sliphorst en Youri Verswijveren. Het drietal wist weg te rijden en maakte er een mooie show van.

Sliphorst plaatste een gewaagde aanval op Marcel Dekker, die op zijn beurt Sliphorst klem reed, waardoor hij de leiding in de race behield. Verswijveren, die genoot van het fraaie gevecht, gaf Marcel Dekker zelfs een klein duwtje, waardoor het trio al strijdend de race kon vervolgen.

Marcel Dekker profiteerde in de slotfase van een foutje van Sliphorst, waardoor hij onbedreigd de overwinning kon binnenhalen.

Dekker was in de tweede race oppermachtig. Door het gevecht achter hem kon de Krimpenaar snel een flinke voorsprong opbouwen, waardoor hij onbedreigd naar zijn derde overwinning van het seizoen kon rijden.