Prima begin van gretig Lekkerkerk

lekkerkerk • Lekkerkerk is de nacompetitie voor een plek in de derde klasse prima begonnen. De formatie van trainer Arian van Herk versloeg in Rotterdam tegenstander Egelantier Boys met 1-3.

Lekkerkerk begon gretig en zette de thuisploeg meteen vast op eigen helft. Vooral via de vleugels was Lekkerkerk al vanaf het begin dreigend. De bezoekers kwamen in de 11e minuut verdiend op voorsprong. Na een mooie snelle actie van Senna van den Bosch kon hij de bal vanaf de achterlijn terugleggen op spits Stan Burggraaf. Die wist wel raad met deze buitenkans en tikte van dichtbij beheerst binnen: 0-1.

Na deze goal bleef Lekkerkerk tot aan de rust de bovenliggende ploeg. Egelantier Boys was een enkele keer met een hoekschop in het zestienmetergebied van Lekkerkerk te vinden zonder dat het daarbij echt gevaarlijk kon worden.

Lekkerkerk was voornemens om snel een tweede goal te maken en zo de wedstrijd in het slot te gooien. Het liep even anders want bij de eerste goede aanval van de thuisploeg werd de bal door de lange spits onhoudbaar binnen gekopt: 1-1. Toch herpakte Lekkerkerk zich al weer snel. In de 55ste minuut werd het 1-2 door een kopbal van Martijn de Jong. Een paar minuten later leek de wedstrijd beslist. Mark de Jager maakte in de 58ste minuut de 1-3 na een voorzet van spits Stan Burggraaf. Na heftig protesteren werd de aanvoerder weggestuurd door de scheidsrechter. Tegen de resterende 10 man creëerde Lekkerkerk nog een flink aantal kansen, maar wist die door onzorgvuldigheid niet te benutten.

Lekkerkerk is komende zaterdag vrij. De selectie woont dan de wedstrijd Spartaan '20-Egelantier Boys bij. Op 3 juni staat Lekkerkerk-Spartaan'20 (15.00 uur) op het programma.