• Aanvoerder Tim van Diejie werd van de sokken gelopen, maar kreeg geen penalty. Foto: wijntjesfotografie.nl

DCV knokt zich naar 2-1 overwinning

krimpen aan den ijssel • DCV deed zichzelf tekort tegen SVC '08. De Krimpenaren boekten op eigen veld na een 0-1 achterstand weliswaar een karaktervolle 2-1 overwinning op de eersteklasser uit Wassenaar, maar of dat genoeg is voor een vervolg van de nacompetitie zal dinsdagavond tijdens de return moeten blijken.

"We hadden vanmiddag met 3-1 of 4-1 kunnen winnen", gaf DCV-trainer Ronald Klinkenberg aan. "Maar laat ik niet te kritisch zijn. De spelers hebben veerkracht getoond, zoals eerder in de recente strijd om de derde periodetitel het geval was. Ook daarin moesten we alles geven om na tegenslagen duels te winnen. Dat ging tegen SVC '08 bovendien gepaard met goed voetbal. Daar moeten we op voortborduren."

De Krimpenaren hadden ex-trainer Raymond Kraaijbeek ingeschakeld om SVC '08 te bespieden. De rapporteur meldde dat de eersteklasser over twee lepe spitsen en een matige defensie beschikt. Dat bleek ook het geval in het Waalplantsoen. DCV kwam wat stroef op gang en merkte dat de handelingssnelheid bij de tegenstander iets hoger lag. Nadat aanvoerder Tim van Diejie vergeefs om een strafschop vroeg, nadat hij van de sokken was gelopen, was SVC '08 aan het roer. Dat leidde in de 19e minuut tot een fraaie openingstreffer. SVC-aanvoerder Steve de Ruiter soleerde door de rood-zwarte defensie. Hij werd weliswaar gestuit door DCV-verdediger Max Blankers, maar daarmee was het gevaar niet bezworen. De bal kwam voor de voeten van uitblinker Michael de Niet, die fraai inschoot: 0-1. In die fase was het zaak voor DCV om op de been te blijven. Nick Cornelisse moest evenwel met een hoofdwond afhaken. Hij werd vervangen door de talentvolle Mark de Borst. De Krimpenaren behaalden verder ongeschonden de rust.

Bezinning was nodig om in de tweede helft alsnog toe te slaan. De thuisclub zette meer druk en bracht SVC '08 in grote problemen. DCV werd daarbij geholpen door een knullig misverstand tussen Angelo Ravenberg en doelman Milco Vermeer. Communicatie ontbrak waardoor de terugspeelbal in eigen doel verdween: 1-1. De doelman tastte eerder volledig mis bij een voorzet en zag er ook niet goed uit bij de schuiver van Tim van Diejie, die in de linkerhoek verdween: 2-1.

SVC '08 was toen even rijp voor de sloop. DCV-aanvaller Alex van Veen had nummer drie op zijn schoen, maar na zijn rush schoot hij de bal 'blind' tegen de SVC-doelman aan.

Na de 80ste minuut nam DCV even gas terug en was SVC '08 met een kopbal van De Niet nog dichtbij de gelijkmaker. Bobby Janssen dook de inzet uit z'n doel. De zege was reden voor een klein feestje in en rond de kantine. "Het toetje kan nu al niet meer stuk", lachte trainer Klinkenberg. In dezelfde poule won Nieuwenhoorn nipt van Valken '68.