• Selfie met de vier spelers en regisseuse Eva Verweij (achtergrond).
• Selfie met de vier spelers en regisseuse Eva Verweij (achtergrond).

'Zoektocht naar liefde en begrip'

CABAUW/BENSCHOP • Eva Verweij debuteerde zaterdag met haar zelfgeschreven tragikomedie 'Koffie verkeerd'. "Het is een voorstelling over een zoektocht naar liefde en begrip", zegt de inwoonster van Benschop.

Het stuk wordt donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) nogmaals opgevoerd in zalencentrum In 't Witte Paard te Cabauw (toegang: 7,50 euro), gevolgd door een derde voorstelling op zaterdag 27 mei in Theater Pantalone te IJsselstein (toegang: 10 euro). Aanvang 20.00 uur.

Het is niet het eerste theaterstuk dat Eva heeft geschreven. Haar vorige voorstelling 'Verbinding maken geeft je ruimte' was 'serieus, abstract, fysiek en kwetsbaar'. Verweij: "Ik wilde nu een andere kant van mijzelf laten zien. Werken met tekst, humor en spel, ofwel komedie. Dat werd dus 'Koffie Verkeerd'."

Het stuk gaat over Peet en Tess, twee mensen met een verschillende achtergrond. "Beiden zijn op hun eigen manier op zoek naar liefde en begrip", duidt de regisseuse. "Lukt het hen om hun verschillen te overbruggen, om bij elkaar te komen zonder zichzelf te verliezen?"

Eva Verweij wil het publiek meenemen 'vanuit een vicieuze cirkel naar bevrijding toe'. Elke dag heb je de kans om opnieuw te beginnen, schoon schip te maken met jezelf en/of de mensen om je heen. Dit in kleine of grotere stappen. Grijpen Peet en Tess die kans?"

'Koffie Verkeerd' is tevens haar derde stage en examen voor het Rotterdams Centrum voor Theater (RCTH), een deeltijdopleiding die Eva Verweij drie jaar geleden besloot te volgen. "Vorig jaar rond deze tijd ben ik begonnen met schrijven van het stuk, geholpen door een professional van het RCTH. Vervolgens heb ik door diverse oproepen vier spelers bij elkaar weten te krijgen om het stuk te gaan spelen. Het zijn Mark Bergstra uit Bergambacht, Marie Michelle Pompe, Christa van der Krift en Richard van Leeuwen uit IJsselstein. Samen hebben we super hard gewerkt en nu gaan we ervoor!"

Voor meer informatie en reserveren: www.spotonspel.nl