• Gouderak hoeft geen nacompetitie te spelen.
• Gouderak hoeft geen nacompetitie te spelen. Foto: wijntjesfotografie.nl

Gouderak op eigen kracht veilig

gouderak • Gouderak won aan de Kattendijk met 2-1 van Haastrecht en hield Ammerstol, dat verloor en degradeerde, op de ranglijst onder zich.

De nacompetitie om lijfsbehoud is eveneens onnodig, maakte de KNVB vrijdag bekend. "Een rare communicatie," vond Gouderak-trainer Raymond Noordam. "We waren al maanden bezig met het voetbaltoetje en nu is het seizoen abrupt afgelopen. Gelukkig worden we geen vierdeklasser. Doordat veel clubs overstappen van de zondag naar de zaterdag blijft er maar één vierde klasse over. Dat leidt tot onbekende tegenstanders en grotere reisafstanden. We blijven met een dubbel gevoel derdeklasser. Kwalitatief zullen we weer een van de minderen zijn. Ons spel is gebaseerd op countervoetbal." Haastrecht kwam met exact elf spelers naar Gouderak. "Sommige jongens wilden naar Rotterdam om de landstitel van Feyenoord te vieren," meldde Haastrecht-trainer Jack Harmsen. "Dat was geen probleem. Nu kon het, omdat wij nergens meer om speelden." De Haastrechtse vlagger Peter van Harmelen stond zondag voor de laatste keer langs de lijn als assistent-scheidsrechter. Hij houdt het na 17 (!) jaar voor gezien.

Cabauw won zondag met 4-3 van Vreeswijk en behield de elfde positie op de ranglijst. Door de regelgeving van de KNVB hoefde Cabauw al niet te vrezen voor de nacompetitie.

Stolwijk verloor na een doelpuntloze eerste helft met een op veel plaatsen gewijzigd team in Bodegraven met 2-0 van ESTO. De Stolkers maken zich nu op voor de nacompetitie. Trainer Chris van de Weide: "Dat zal nog lastig worden, want op Nick Stoppelenburg na zijn al mijn aanvallers geblesseerd."