Ammerstol: uithuilen en opnieuw beginnen

ammerstol • Door een 0-4 nederlaag tegen Bodegraven degradeerde Ammerstol officieel naar de vierde klasse. Dat niveau was toch al het vooruitzicht voor de mannen van trainer Rob Kool, want hun verzoek om naar de zaterdagcompetitie over te stappen werd door het bestuur ingewilligd.

Kool is wel benieuwd wie hem volgt. Niet iedereen staat te popelen om na een verloren jaar de accu weer op te laden. De oefenmeester hoopt met een representatieve selectie het verloren terrein op termijn te herwinnen. Over het beroerde avontuur in de derde klasse kan hij kort zijn. "We hadden hier niets te zoeken. Onze selectie is te smal in vergelijking met grotere verenigingen. We hebben het tegenstanders wel eens moeilijk gemaakt, maar het was te weinig om tevreden terug te blikken. Je moet een topfitte groep hebben om punten te pakken. Diverse blessures en het voortijdig afhaken van basisspelers zorgden voor problemen met de bezetting. Dat los je niet even op. We kregen regelmatig met grote cijfers op de broek. Dat is fnuikend voor de motivatie."

Tegen Bodegraven gaf Ammerstol niet thuis. De thuisclub kreeg in de beginfase wel enkele mogelijkheden, maar was niet doortastend genoeg. Dat gold niet voor de aanvallers van de tegenstander die minder moeite hadden om de bal tussen de palen te krijgen. In de 12e minuut was het al raak via Veelenturf, die met een punter doelman Tim Bos het nakijken gaf: 0-1. Even leek Ammerstol terug te keren in de wedstrijd toen Bodegraven met tien man verder moest vanwege een rode kaart. De ploeg was echter niet bereid om druk te zetten en speelde voorspelbaar verder. De bezoekers profiteerden van dit gebrek aan strijdlust en kwamen nog voor de pauze op 0-2 via Hadi. Met Thijs Schmidt en Max van Ewijk probeerde Ammerstol meer op de helft van de tegenstander te geraken, maar een vlotte uitbraak betekende 0-3. Daarmee was het laatste verzet gebroken en speelde Ammerstol het duel plichtmatig uit. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Bodegraven via een strafschop de eindstand op 0-4 bepaalde.

Pieter van der Laan