Lekkerkerk richt zich op na domper

lekkerkerk • Ondanks de domper vanwege het verspelen van de titel aan Dilettant toonde Lekkerkerk voldoende veerkracht om met zelfvertrouwen de nacompetitie in te gaan. Het sterke Zwarte Pijl werd zaterdagmiddag met maar liefst 6-0 verslagen. Dat was een prima generale voor de nacompetitie

Lekkerkerk begint op zaterdag 20 mei met een uitwedstrijd tegen Egelantier Boys uit Rotterdam. Op 27 mei heeft Lekkerkerk geen programma. Op 3 juni volgt de ontknoping in de thuiswedstrijd tegen Spartaan'20.

Lekkerkerk zette Zwarte Pijl met verzorgd positiespel in een hoog tempo vast op eigen helft. In de 14e minuut bracht Mike van Gent Senna van den Bosch in stelling. Hij schoot de bal beheerst binnen. In de 29e minuut kon Mike van Gent goed doorgaan over de rechterkant. Zijn harde schot op doel was lastig voor de keeper en spits Stan Burggraaf was er als de kippen bij om van dichtbij de 2-0 te maken. Het werd nog erger voor Zwarte Pijl, want in de 45ste minuut maakte Martijn de Jong de derde goal voor Lekkerkerk.

Lekkerkerk kreeg door dat met snelle uitbraken nog meer wat te halen was. Na een paar mogelijkheden ongebruikt te laten, was het in de 58e minuut weer raak. Stan Burggraaf stoomde vanaf de middenlijn op richting de keeper van de bezoekers. De verdedigers liet hij achter zich. Eenmaal voor de keeper schoot hij prachtig de 4-0 binnen. Na deze goal was het met het geloof op een goed resultaat bij Zwarte Pijl gedaan. In het restant van de wedstrijd kreeg Lekkerkerk nog een aantal kansen om de score uit te breiden. In de 67ste minuut beloonde Bart Sterrenburg zijn goede wedstrijd met de 5-0. Een paar minuten later maakte Senna van den Bosch zijn tweede goal na een steekbal van Mark de Jager op Bart Sterrenburg: 6-0.