• Spirit degradeert naar de derde klasse.
• Spirit degradeert naar de derde klasse. Foto: wijntjesfotografie.nl

Zevenklapper baat Spirit niet

ouderkerk a/d ijssel • Niet eerder dit seizoen won Spirit met grote cijfers, maar ondanks de klinkende 7-2 overwinning op Hellevoetsluis degradeert de club uit Ouderkerk naar de derde klasse.

Concurrent Papendrecht won met 2-3 van Piershil en bleef Spirit een punt voor. De 'Kanaries' walsten over Hellevoetsluis heen. De tegenstander spaarde zich voor de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse. Bij rust leidde Spirit reeds met 4-0 door doelpunten van Sergio Caminita, Eric Jansen (2) en Ruben Slooff. Na de pauze liep de thuisclub uit naar 7-0 door toedoen van Slooff, Caminita en Stefan Bitter. Hellevoetsluis sputterde daarna nog wat tegen (7-2). Stefan Bitter kreeg in de 88ste minuut een publiekswissel. Hij steekt volgend seizoen met de pont over naar eersteklasser Nieuw-Lekkerland.

Spirit heeft een lastig seizoen achter de rug. Trainer Warry van Wattum slaagde er niet in de Rotterdamse mentaliteit over te brengen op zijn spelers. Zijn aanpak viel niet bij iedereen in goede aarde. Hij moest twee weken geleden het veld ruimen. Voor zijn opvolger Richard van Cappellen de niet geringe taak om Spirit weer terug te brengen. De voormalige aanvoerder kent zijn selectie van haver tot gort. Voorzitter Henk Lammertse sprak van een vervelende dag. "Maar ik ben trots dat we de club zijn die we zijn. Ik weet ook zeker dat we sterker terugkomen. Dat kan haast niet anders met zo'n geweldige achterban en fantastische jongens die er uiteindelijk vol voor zijn gegaan. Jammer van die mensen die het stiekem leuk vinden dat het Spirit een keer tegenzit. Maar tegen hen zou ik willen zeggen: voor jullie het weten zijn we terug."