Schouders eronder na brand Het Witte Hof

haastrecht • Vooral de schade aan de keuken is groot na de korte maar hevige brand die donderdag woedde in partycentrum-brasserie Het Witte Hof.

Moeder Dannie en dochter Babette Diemel zijn flink geschrokken, maar laten zich niet uit het veld slaan: "Hier zit niemand op te wachten, maar we zetten onze schouders eronder en gaan er weer voor. We horen de verhalen in het dorp dat het hele gebouw onder water zou staan, maar daar is niets van waar. De feestzaal en brasserie zijn, op een indringende brandlucht na, nog helemaal intact."

Vanwege die brandlucht is de feestpartij die voor zaterdag gepland was, verhuisd naar Grand Café Concordia. "Gastheer Rob van Zuijlen bood meteen zijn medewerking aan. Geweldig." Wanneer de schoonmaakwerkzaamheden en dergelijke verlopen zoals gepland, hopen Dannie en Babette vanaf aankomende vrijdag hun gasten weer in eigen huis te ontvangen.

Alleen de keuken wordt voorlopig flink improviseren. Het plaatsen van een noodkeuken moet uitkomst bieden. Alle gereserveerde feesten en partijen zullen volgens de uitbaatsters normaal doorgaan en ook de lunch is, zo verwacht de familie, is geen probleem. "Maar voor het diner zullen wij onze klanten een paar weken of misschien maanden teleur moeten stellen."

Het is donderdagmorgen rond 9.00 uur wanneer de telefoon gaat en Dannie te horen krijgt dat Het Witte Hof in brand staat. Nog nooit is zij zo snel ter plekke geweest. Op dat moment kwamen de rook en vlammen al uit het dak. "De brand is ontstaan door reparatiewerkzaamheden die dakdekkers aan het dak uitvoerden. Gelukkig was er niemand in het pand", stelt Dannie. "Dankzij snel en vakkundig werk van de plaatselijke brandweer is de schade beperkt gebleven tot de keuken." Een dag na de brand is de familie Diemel, samen met een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf, hard aan het werk om de schade zoveel mogelijk te herstellen. Van het wassen van al het serviesgoed tot het schoonmaken van de feestzaal en de brasserie. De grotendeels verwoeste keuken is voor een ieder verboden gebied. De bestaande keuken wordt gesloopt om vervolgens een nieuwe te plaatsen.