• John Correljé tussen de medaillewinnaars.

Tangsoodo Chon Kyong in de prijzen

schoonhoven • Tangsoodo school Chon Kyong heeft acht medailles geoogst tijdens het open Europees Kampioenschap 2017 in Cardiff (Wales).

Tussen circa 1.000 deelnemers uit 20 verschillende landen wist de Schoonhovense sportschool de hand te leggen op meerdere medailles. Op de verschillende onderdelen van het toernooi sleepten de Schoonhovenaren maar liefst acht prijzen in de wacht.

Angelo Luiken uit Schoonhoven won goud bij het sparren en brons bij de wapenhyungs. Met zijn gouden medaille mocht Angelo meedoen aan de 'Grand Champion prijs'. Hier kwam hij tegenover deelnemers te staan, die veel zwaarder waren en meer ervaring hadden dan hij. Angelo redde het tot de tweede ronde.

Chiel Pellekooren uit Schoonhoven won zilver bij wapenhyungs en zilver bij het sparren.

Minte de Moel uit Groot-Ammers won goud met de hyungs en mocht ook ervaren hoe het was om uit te komen in de arena voor de Grand Champion prijs.

Bij de jeugd won Daniël de Bruijn (groene band) uit Schoonhoven een gouden plak met sparren en een bronzen medaille met hyungs en was Jasen van Gelder uit Schoonhoven (witte band) goed voor zilver met het sparren.

"Tangsoodo is een Koreaanse vechtkunst. In de regio zijn er trainingsmogelijkheden in Schoonhoven en Nieuwpoort", zegt een trotse trainer John Correljé, die zijn team in Cardiff begeleidde. "Tangdoodo is een basis, waaruit onder andere Taekwondo is ontstaan. De sport kent verschillende onderdelen, zoals sparren, plankjes breken, vechten met wapens en hyungs (technieken)."