• Het kampioensteam van SV Krimpen.
• Het kampioensteam van SV Krimpen.

Schakers verslaan op laatste speeldag concurrent Schaakhuis

Krimpen 1 overtuigend kampioen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • "Hiermee sluiten we een fantastisch seizoen af met een kampioenschap voor zowel Krimpen 1 als 2", zegt een trotse secretaris Dick van Buuren.

Vervolgens: "Het beleid dat we twee jaar geleden hebben ingezet -focus op en ruimte voor de jeugd- heeft zijn vruchten afgeworpen. Ons eerste team speelt volgend jaar in de 2e klasse KNSB, terwijl team twee zal strijden in de hoogste klasse van de Rotterdamse Schaakbond."

Wat een spannende wedstrijd leek te worden tegen concurrent Schaakhuis bleek in de praktijk erg mee te vallen. De opstelling pakte goed uit en al snel was de wedstrijd beslist.

Missie

Marcel Glissenaar werd aan bord 1 geplaatst met de opdracht om een van de sterkste spelers van Schaakhuis op remise te houden. Een missie die meer dan slaagde, want Marcel wist Rachid Schrik zelfs te verslaan.

Van Buuren: "Rachid staat als een solide speler bekend, maar dat is Marcel ook als hij zijn dag heeft. Marcel maakte geen fouten en wist de partij al snel naar zich toe te trekken en een belangrijk punt te scoren."

Arne Pols was aan bord 2 met dezelfde opdracht geplaatst. Ook hij wist overtuigend te winnen. "Dat waren twee meevallers aan de topborden", stelt de secretaris. "Inmiddels had Dolf Meijer een gedegen overwinning op Gerard Milort behaald. In zijn kenmerkende stijl -stukken goed neerzetten- wist hij zijn tegenstander te vloeren."

Aan bord 6 boekte teamleider Peter Glissenaar ondertussen zijn zesde zege van het seizoen, waarmee de benodigde 4 bordpunten –gelijkspel- al waren gerealiseerd. Aan bord 5 en 7 maakten Wiggert Pols en Lucas Nguyen beiden een fout na de opening.

"Wiggert wist een creatieve wending te vinden en stelde met deze fantastische verdediging de remise veilig. Helaas wist Lucas de zaak niet meer te redden. Ondanks heftig verzet moest hij als laatste en enige Krimpenaar zijn koning neerleggen", kijkt Van Buuren terug.

Inmiddels had Bart Dubbeldam een goede partij gewonnen van Tjomme Klop. Van Buuren: "In een variant die uitgewerkt is door Harold van Dijk (een van de trainers, red.) wist hij zijn tegenstander voor teveel problemen te stellen. Het toreneindspel was en bleef gewonnen, zodat de overwinning niet meer in gevaar kwam." Harold van Dijk won weer eens van Mike Hoogland. Aan bord 3 'stofte' hij met succes een oude variant die hij vroeger speelde af.

Uitglijder

En zo wist Krimpen in deze laatste wedstrijd de uitglijder in de vorige ronde weg te poetsen en toch ruim kampioen te worden in de 3e klasse F.

"Dank aan alle spelers die hebben bijgedragen aan dit resultaat. Onder hen ook Alexander Janse, die zich tijdens het seizoen moest terugtrekken. Het hele team heeft goed gepresteerd, wat ook blijkt uit de lijst van topscorers in deze klasse. In de top-9 staan maar liefst vijf Krimpenaren, aangevoerd door Peter Glissenaar met 7,5 punt uit 9 wedstrijden", besluit Van Buuren.