Lekkerkerk verspeelt koppositie

lekkerkerk/krimpen aan de lek • Koploper Lekkerkerk verloor in Rotterdam met 1-0 van DRL en zag zich op de ranglijst gepasseerd door buur Dilettant.

In het gelijkwaardige duel gingen beide teams voor de winst. Stan Burggraaf en Martijn de Jong kregen een kleine kans om de score te openen. Na een uur spelen nam de thuisclub echter de leiding via een treffer met een buitenspelluchtje.

"Een gelijkspel was meer op zijn plaats geweest," baalde een teleurgestelde Lekkerkerk-trainer Arian van Herk. "In de slotfase hebben we veel risico genomen om weer langszij te komen. Dat lukt helaas niet."

Vervolgens: "In onze klasse zijn vier ploegen, waaronder DRL, aan elkaar gewaagd. Verliezen kan dus. Het is voor ons wel erg zuur dat dit juist in de voorlaatste speelronde gebeurt en dat Dilettant ons nu voorbij streeft."

LMO-Dilettant 0-6

Dilettant won in Rotterdam op de linker Maasoever met 0-6 van LMO. Door het verlies van Lekkerkerk staan de Krimpenaren nu bovenaan en hebben zaterdag in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger JHR de titel voor het grijpen.

"Op dit scenario hoop je vooraf natuurlijk," stelt Dilettant-trainer Richard Mank, wiens ploeg tegen het zwakke LMO geen fout maakte. Robin Seghers, Marnix van den Adel (2x), Michel van de Herik, Rafael van der Ham en Sven Schilders scoorden de goals.

De ontlading was groot na het horen van het verlies van Lekkerkerk, stelde Mank. "We hebben al een klein feestje gevierd, want zaterdag in de thuiswedstrijd tegen JHR mag het niet meer misgaan. Als we kampioen worden, hoop ik dat Lekkerkerk alsnog via de nacompetitie promoveert."

Wim Kroone