• DCV-spits Johan van Wageningen werd hard aangepakt.
• DCV-spits Johan van Wageningen werd hard aangepakt. Foto: wijntjesfotografie.nl

DCV heeft periodetitel voor het grijpen

krimpen aan den ijssel • DCV versloeg zaterdag Strijen in een matig duel met 2-0. De Krimpenaren hebben aankomende zaterdag in de uitwedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Alblasserdam aan een punt genoeg om de derde periodetitel te veroveren.

De Krimpense zaterdagtweedeklasser begon slecht vorig jaar. Voor de winterstop leek een positie onder de rode streep na 26 competitiewedstrijden goed denkbaar. In 2017 verloor het elftal van Ronald Klinkenberg echter bijna geen wedstrijd meer. Deze inhaalrace van DCV is niet voor niets geweest. "Ik miste in de beginfase van deze voetbaljaargang nogal wat spelbepalende spelers, zoals doelman Bobby Janssen en spits Johan van Wageningen," vertelt Klinkenberg na afloop. "Naarmate het seizoen vorderde zijn veel spelers bovendien individueel beter geworden en zijn we gegroeid als team. Zo maken de opkomende vleugelverdedigers Martin van Buiten en Tim Bestebroer het elke tegenstander moeilijk. En wat belangrijk is in deze fase van de competitie: ik heb een ijzersterke bank. Invaller zijn geen verzwakking."

De eerste tien minuten speelde DCV zoals Klinkenberg voor ogen heeft. De opbouw verliep via de middenvelders Patrick Groen en Guido van Ooijen. Daarna werd echter te vaak de lange bal gespeeld. "We waren veel te onrustig", erkende Van Wageningen, die na de theepauze de score opende. "We konden daarmee onze vleugelspelers niet bereiken. Ik kreeg nauwelijks kansen."

De Krimpenaren mochten van geluk spreken dat Strijen er evenmin veel van bakte. Kansen kreeg het elftal van oud-DCV-trainer Geert Meijer (66) nauwelijks. In de tweede helft geloofden de meeste Strijenaren het wel. DCV maakte daar handig gebruik van. Linksback Van Buren stoomde op en bereikte met een voorzet op maat Van Wageningen, die raak schoot. Twee trouwe Strijense supporters, die de gouden tijden van hun club, die ooit op het een-na-hoogste amateurniveau uitkwam, meemaakten, hadden geen vertrouwen meer in een goede afloop. "Er valt niets meer te winnen, dus laten ze het lopen," wisten ze dat het einde oefening was. Invaller Micky Veldhoen besliste de wedstrijd. Frank en vrij mocht hij in de slotfase de bal aannemen in het zestienmetergebied en met een schot in de korte hoek verraste hij de Strijense doelman Natoe dos Santos. "Ik heb dit seizoen een aantal wedstrijden gekeept, toen Bobby Janssen geblesseerd was," keek Veldhoen terug. "Ik wist dat de doelman een voorzet verwachtte." Veldhoen kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal 'geniepig' binnen. Aanvoerder Tim van Diejie (30), die na dit seizoen met zijn vrienden in het derde elftal van buur Dilettant gaat spelen, was daar blij mee. "Als we zaterdag minimaal een punt pakken kunnen we vast een feestje vieren. Daar ben ik altijd voor te vinden. Mijn actieve voetbalcarrière afsluiten met promotie naar de eerste klasse zou heel mooi zijn."

Wim Kroone