• Haastrecht legde het af tegen buur Stolwijk.
• Haastrecht legde het af tegen buur Stolwijk. Foto: wijntjesfotografie.nl

Stolwijk toont juiste beleving in derby

Haastrecht haakt af in periodetitelstrijd

haastrecht • Na een wisselvallige seizoensstart begon na de winterstop de opmars van beide teams. Die van Haastrecht is na de nederlaag abrupt gestopt; Stolwijk 'dendert' nog even door.

De Stolwijkers lieten er direct na de aftrap geen (kunst)gras over groeien, wie de punten wilde pakken. Al na twintig seconden spelen kwam Chris Both een stapje tekort om Haastrecht-doelman Rob de Wit te passeren. Stolwijk zag kans om de Haastrechtse opbouw -de lange bal op de snelle spitsen Stefan Bakker en Kelvin Poot- te verstoren. In Joost van Niekerk hadden de gasten een belangrijke schakel op het middenveld. Van Niekerk (29) schoot in zijn eentje zijn team op voorsprong. Hij speelde zijn 'schaduw' Joeri Stouthamer en Job Vloedgraven de bal door de benen en verscheen in kansrijke positie voor De Wit. Met een daverend schot joeg hij de bal in de kruising.

Haastrecht kwam deze tegenslag niet meer te boven. Er zat weinig beweging in de thuisploeg. "Normaal gesproken creëren we genoeg kansen, maar vandaag even niet", vertelde Haastrecht-trainer Jack Harmsen na afloop. "Juist in een wedstrijd tegen Stolwijk moet je alles geven. Ik miste bij mijn spelers de juiste beleving."

De Stolwijkers hadden wel alles voor elkaar over. Bij balverlies bij een ploeggenoot stond er meteen een ander klaar om onheil te voorkomen. Haastrecht was alleen gevaarlijk bij hoekschoppen en vrije trappen van linkspoot Niels Mulder. Stolwijk-doelman Harvey van der Stelt bokste alle inzetten uit zijn doelmond. Een keer had hij de assistentie nodig van Danny Rietveld, die een kopbal van Kelvin Poot van de doellijn werkte. De 16-jarige Yannick Poot -de jongere broer van Haastrecht-speler Kelvin-, die een half uur voor tijd inviel, besliste het duel. Hij passeerde drie man en liet De Wit Kansloos met een schuiver in de uiterste hoek. Spelmaker Peter Baauw maakte dat vanaf de bank mee. Hij liet zich na ruim een uur spelen vervangen. "Ik heb een paar lichte blessures en wil niks forceren. Het seizoen is voor ons nog lang niet afgelopen."

Stolwijk-trainer Chris van de Weide was zeer tevreden. "Het elftal opereert als een sterk collectief. We krijgen weinig doelpunten tegen en de laatste weken scoren we op de juiste momenten. We maken een goede kans om de derde periode te winnen. Daar gaan we voor." Zondag ontvangt Stolwijk naaste concurrent MSV'19, dat ook nog een kleine kans op de titel heeft.

Wim Kroone