Schoonhoven laat het afweten

schoonhoven • Met de periodetitel in zicht maakte Schoonhoven een lelijke uitglijder tegen BSC '68. Op eigen veld verloor de formatie van trainer Wim Eilander met 1-2.

Daardoor is de riante voorsprong van vijf punten op de concurrenten Nieuwkoop, CVC Reeuwijk en Zwammerdam geslonken tot twee. Schoonhoven gaat komende zaterdag op bezoek bij kampioen Lugdunum en treft in het laatste competitieduel Linschoten, dat tegen degradatie vecht.

Het kan dus nog alle kanten op en daar had Schoonhoven niet op gerekend. Na de eclatante 0-6 overwinning op CVC Reeuwijk dacht menigeen dat de blauw-witten het lek boven hadden. Niets bleek minder waar tegen BSC '68. De thuisclub kreeg geen grip op de tegenstander uit Benthuizen en moest veelal het balbezit aan de bezoekers laten. Niettemin veerde de aanhang van de thuisclub juichend op, toen Shahram Omary in de 37ste minuut de bal na een afgemeten hoekschop van Robin van Elteren prima inkopte: 1-0.

Deze krappe voorsprong zorgde niettemin voor onrust in de blauw-witte gelederen. Toen doelpunt nummer twee uitbleef, drong BSC '68 feller aan. De bezoekers zagen dat offensief in de slotfase beloond met twee treffers. Invaller Martijn Poot en centrumverdediger Wouter van Klink zetten BSC '68 in de 80ste en 86ste minuut op 1-2. "We kregen geen vat op de tegenstander", luidde het excuus van Thomas Berendsen, die bezig is aan zijn laatste wedstrijden bij Schoonhoven. Hij verhuist naar Utrecht. Ook trainer Wim Eilander zag tijdens de wedstrijd de bui al hangen. "BSC '68 was de betere ploeg. Daar valt niets op af te dingen. Schoonhoven was niet in de vorm van de laatste weken."