• Huidig pokerkampioen Rik Walraven.
• Huidig pokerkampioen Rik Walraven. Foto: PR

Pokerkampioenschap in Schoonhoven

schoonhoven • Sportcafé de Meent in Schoonhoven is vrijdag 19 mei het decor van het pokerkampioenschap van de Krimpenerwaard. Iedereen van 18 jaar en ouder die het leuk vindt om te pokeren mag er aan meedoen.

Het kampioenschap maakt deel uit van het Open Nederlands Kampioenschap Poker, een pokertoernooi voor recreatieve pokerspelers. Verspreid over heel Nederland worden er 125 kampioenschappen gespeeld met als doel het halen van de landelijke finale. De winnaar maakt kans om een sponsoraanbieding te krijgen, maar de gezelligheid tijdens het kampioenschap staat centraal.

Beker

De speellocatie wordt omgetoverd tot een ware 'pokerroom' en deelnemers spelen om de beste pokerspeler van de gemeente te worden. De winnaar van de voorronde mag dan een jaar lang de titel 'Amateur Poker Kampioen van de gemeente Krimpenerwaard' dragen en krijgt bovendien een beker. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale. De beste 10 procent van alle deelnemers maakt kans om zich via de halve finales hiervoor te kwalificeren.

De huidige pokerkampioen van de Krimpenerwaard is Rik Walraven. Het is nog niet bekend of hij zijn titel komt verdedigen. Iedereen die mee wil doen, kan zich via onderstaande website inschrijven. Deelname kost 12,50 euro. Er wordt niet om geld gespeeld, maar puur om de eer. De voorronde in de Meent in Schoonhoven begint om 20.00 uur.


q www.onkpoker.nl