Afbeelding
Foto: adri verhoeven

Eerste K'waard-vlag

krimpenerwaard • Voor de herkenbaarheid en ter promotie van het gebied de Krimpenerwaard zijn vlaggen en lange banieren ontworpen en gemaakt. De vlaggen hebben het herkenbare beeld van het slagenlandschap met vogels en zullen binnenkort in de hele Krimpenerwaard te zien zijn. Wethouder Dilia Blok hees vrijdag, samen met Klaas de Wit (Stichting Promotie Krimpenerwaard) en Jan van der Eijk (erelid Ondernemers Vereniging Haastrecht) de eerste officiële vlag bij het gemeentekantoor in Stolwijk. Wie als bedrijf of instelling ook een vlag of een banier wil laten wapperen, kan deze -kosteloos- aanvragen kan via joke-klaas@planet.nl. (foto: Adri Verhoeven)


Anker (CU) kondigt afscheid aan

krimpenerwaard • Benjamin Anker heeft tijdens de ledenvergadering van ChristenUnie Krimpenerwaard bekendgemaakt dat hij over enkele maanden stopt als raadslid en dus ook als fractievoorzitter. Anker verhuist in augustus met zijn gezin voor een periode van vijf jaar naar Berlijn, waar hij op de Nederlandse ambassade een functie gaat vervullen. Als raadslid wordt hij opgevolgd door Gerrit Both uit Stolwijk. Both heeft al vele jaren ervaring als raadslid in de voormalige gemeente Vlist. Het is nog niet bekend wie Anker opvolgt als nieuwe fractievoorzitter. De nieuwe fractie neemt daar binnenkort een besluit over.


Uitje voor ouderen

bergambacht • De vereniging 'Zomeruitstapje Bejaarden Bergambacht' organiseert woensdag 14 juni een dagreis voor ouderen in Bergambacht. Deelnemers bezoeken het pluimveemuseum in Barneveld en de beeldentuin in Garderen. Onderweg is er koffie met gebak en een lunch. De dag wordt afgesloten met een diner. Omdat een eigen bijdrage van 50 euro niet alle kosten dekt, zoekt de vereniging nog sponsors. Wie een bijdrage wil overmaken, kan dat doen op bankrekeningnummer: IBAN NL 79RABO0307326934 t.n.v. Vereniging Zomeruitstapje Bejaarden te Bergambacht.


'Gastheer van de Krimpenerwaard'

regio • Stichting Promotie Krimpenerwaard houdt maandag 15 mei een cursusdag voor toeristische ondernemers en organisaties. Deelnemers gaan op pad in het Loetbos en de Berkenwoudse Driehoek waar ze alles te horen krijgen over de meest recente plannen om deze gebieden aantrekkelijker te maken voor bezoekers en toeristen. Deze informatie kunnen zij weer doorgeven aan hun gasten, klanten en bezoekers. Inschrijving is open voor iedere ondernemer en organisatie op natuur, (agro-)recreatie en toeristisch gebied. De eigen bijdrage is 15 euro. Opgeven kan telefonisch via: 06-58952685 of per e-mail: gastheervandekrimpenerwaard@gmail.com.