Van Bommel-dagen bij De Vries Schoenen

lekkerkerk • De schoenen van het merk Van Bommel staan vrijdag 21 en zaterdag 22 april in de spotlights bij De Vries Schoenen aan het Raadhuisplein in Lekkerkerk.

Het is alweer voor de vierde keer dat de schoenenzaak de Van Bommel-dagen houdt. Eigenaar Cees de Vries merkt dat klanten er echt naar uitkijken. "Heel vaak krijg ik in de winkel de vraag wanneer de Van Bommel-dagen weer zijn. Mensen vinden het echt een leuk evenement. Bovendien profiteren ze van leuke acties. Zo krijgen klanten bij aankoop van een paar Van Bommelschoenen een verrassingspakket (naar keuze) mee naar huis en maken ze kans op een gratis paar schoenen van Floris van Bommel." Naast Van Bommel krijgen ook de schoenen van populaire merken als Greve, Rehab, Mephisto, Lowa en Meindl extra aandacht.

Gedurende de twee dagen is er van alles te beleven bij De Vries Schoenen. Zo is vrijdag van 14.00 tot 21.00 uur een schoenmaker van Van Bommel aanwezig, om wat te vertellen over de fabricage van schoenen. Deze dag is het tevens Vinyl Friday. De Vries: "Mensen mogen hun eigen vinylplaten meenemen, die wij hier in de winkel op een 'oldskool' platenspeler draaien terwijl zij schoenen passen. Of het nou Bach is of AC/DC; het maakt ons niet uit wat voor muziek het is." Op zaterdag gaat om 12.00 uur de 'Real Texas Burger Bar' open. Bezoekers kunnen hier een smakelijke hamburger krijgen.

In de winkel staat ook de limited edition collectie van Floris van Bommel schoenen. "Slechts een heel klein deel van alle dealers in Nederland krijgt die schoenen", verklaart De Vries. "Wij zijn de enige schoenenzaak in de Krimpenerwaard met deze collectie, iets waar we trots op zijn." De Vries Schoenen is al jaren dealer van Van Bommel. Dat is volgens Cees de Vries niet voor niets. "Bij Van Bommel werken echt gepassioneerde schoenmakers. Telkens weer weten ze te verrassen met een nieuwe trendy schoenenlijn. En niet alleen voor heren. Sinds een paar jaar maken ze ook damesschoenen en die hebben wij hier in de winkel. Al met al is het de moeite waard om langs te komen tijdens de Van Bommel-dagen."