Triatlon van de K'waard volgeboekt

krimpenerwaard • De 13e Triatlon van de Krimpenerwaard -op zaterdag 27 mei- bereikte enkele weken na het openstellen van de inschrijving al het maximum aantal deelnemers.

"Gelijk al kwamen de eerste aanmeldingen binnen. Enkele weken later zaten we op 260 deelnemers, het maximum", vertelde Bep Hendriks namens de organiserende TriatlonVereniging Krimpenerwaard (Idejo-TVK) bij 'De Waard aan Tafel' van RTV Krimpenerwaard.

De organisatie heeft dit jaar een element toegevoegd om het extra aantrekkelijk te maken, vervolgde hij: "Nieuw deze editie is het Kampioenschap van de Krimpenerwaard."

Wilco Rijneveld van het triatlonteam van Idejo-TVK zal die titel niet in de wacht slepen. Hij moet dit jaar passen vanwege een competitiewedstrijd een dag later, vertelde hij bij de lokale omroep. "Jammer, want dit is toch een thuiswedstrijd", sprak hij. "Alle bekenden langs het parcours maken dat je extra hard gaat." De Schoonhovenaar compenseert zijn absentie in het wedstrijdveld door zich nuttig te maken als vrijwilliger.

Onder de deelnemers zes triatleten uit de Krimpenerwaard: Jeroen Addicks uit Krimpen aan de Lek (H40+), Kosta Antoniou uit Berkenwoude (H60+), John van Daalen uit Lekkerkerk (H50+) en Annika van den Berg uit Krimpen aan de Lek (D20+). Deze deelnemers aan de kwart triatlon worden bij de 1/8 triatlon aangevuld door de Schoonhovenaren Gerben Blommesteijn en Taco Davids (beiden H20+).

Spelbreker kan eventueel de blauwalg zijn, waar de Surfplas bij warm weer berucht om is. "Dat is een reëel risico inderdaad", beaamt Hendriks. "Mocht dat het geval zijn, dan moeten we het zwemnummer schrappen en wordt het een run-bike-run."

q www.triathlonkrimpenerwaard.nl