• De selectie met de cheque.
• De selectie met de cheque. Foto: Wendy van Bree

Lopik ontvangt 2.250 euro extra

lopik • SV Lopik is de op één na succesvolste deelnemer aan de VriendenLoterij Belmaanden in maart. De voetbalvereniging ontvangt eenmalig een extra bijdrage van 2.250 euro.

De Belmaanden zijn een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. SV Lopik gaat het geld inzetten voor een kunstgrasveld.

Bert Haars, teamleider/assistent-trainer van SV Lopik 1: "Geweldig dat wij op de tweede plaats zijn geëindigd en worden beloond met dit extra bedrag. Deze cheque is een mooie aanvulling op het totaalbedrag, dat we nodig hebben voor de aanleg van een kunstgrasveld. Dit kost meer dan gebruikelijk, omdat de ondergrond hier niet direct geschikt is voor een kunstgrasveld. Een kunstgrasveld is voor ons erg belangrijk zodat we minder afhankelijk zijn van het weer en we vaker kunnen trainen en wedstrijden spelen."

Van februari tot en met mei vinden de VriendenLoterij Belmaanden plaats. In maart belden tal van clubs en verenigingen clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van SV Lopik leverde de club 81 loten op. Dit kan de voetbalvereniging eventueel 7.614 euro opleveren na een jaar.

De VriendenLoterij keert tijdens de Belmaanden per kalendermaand extra geldbedragen uit aan de zevenclubs en verenigingen. die de meeste loten hebben verkocht. Voor Lopik was dit dus 2.250 euro.


Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/club