• Paul Viergever en stagiair Sten in de nieuwe winkel.
• Paul Viergever en stagiair Sten in de nieuwe winkel. Foto: Robert van der Hek

Paul Viergever maakt nieuwe start

schoonhoven • Paul Viergever heeft aan de Lopikerstraat 53 een nieuwe winkel geopend: De Jongh Sport Viergever.

Het bloed stroomt waar het niet gaan kan, beaamt de enthousiaste ondernemer. "Ik maak hier een nieuwe start. De winkel is kleiner dan voorheen aan de Haven, maar door me specifiek te richten op vijf grote sporten, kan ik de klant alsnog optimaal bedienen." Paul Viergever had het al aangegeven nadat het markante Intersport Viergever, na decennialang gevestigd te zijn middenin het centrum, de deuren moest sluiten. "Ik wilde hoe dan ook verder in deze branche, waar ik me van jongs af aan in beweeg en waar ik in gespecialiseerd ben."

De Schoonhovenaar is een samenwerking aangegaan met De Jongh Sport in Gorinchem. "Deze onderneming beschikt over een groot magazijn, waardoor ik alle populaire merken snel kan leveren. De collectie wordt meerdere keren per week aangevuld en als ik iets niet in huis heb, kan het vaak binnen korte tijd in Schoonhoven zijn."

Voormalige klanten weten de winkel alweer te vinden, blijkt ook deze middag. "De loop zit er nu goed in, waar het de eerste dagen nog rustig was. Mensen moesten wennen aan de nieuwe locatie, maar reageren heel enthousiast dat Schoonhoven weer een eigen sportzaak heeft." Een sportzaak die gespecialiseerd is in voetbal, tennis, hockey, running en fitness. "Ik heb nog niet alles binnen, maar er valt al genoeg te kiezen", kijkt Paul Viergever tevreden om zich heen. De Jongh Sport Viergever is opgesplitst is in twee ruime en overzichtelijke winkelgedeelten, inclusief koffiehoek. De winkel richt zich naast genoemde sporten op het bedrukken van sportkleding en het verzorgen van teamkleding. Paul tenslotte: "De komende tijd gaan we de winkel weer op de kaart zetten in Schoonhoven en wijde omgeving. Daarnaast zijn er plannen voor het opzetten van een webshop, maar daarmee ga ik niet over één nacht ijs. Alles op zijn tijd."

Robert van der Hek

q www.viergeversport.com