Weer zeperd voor VC Krimpen

krimpen a/d ijssel • Het lijkt alsof VC Krimpen er alles aan doet om niet te promoveren. Voor de tweede achtereenvolgende keer leden de mannen van trainer/coach Wim Bruijn een onverwachte nederlaag. Nu was middenmotor SoVoCo te sterk voor de nummer twee van de eerste divisie B. Het werd 2-3 in sporthal De Boog.

VCK verliest zelden in eigen huis. Daarom kwam de klap hard aan. Volgende week spelen de Krimpenaren in Veenendaal tegen de aanstaande kampioen VCV. Als de ploeg blijft tobben, zal de tweede plaats ook worden prijsgegeven. SoVoCo profiteerde van de dip: 23-25, 25-19, 18-25, 27-25 en 10-15. De dames van City Bril/Krimpen deden het beter door Sliedrecht Sport 6 met 4-0 te verslaan. Daardoor maken zij kans op de tweede plaats in de 1e klasse A.

Eetcafé 't Centrum/Thor kan ook geen potten breken in de eerste divisie. Tegen Spaarnestad, dat op promotie aast, verloren de dames van trainer/coach Cees de Waard met 3-1: 25-23, 25-21, 16-25 en 25-16. Voor de heren van Thor staat niets meer op het spel. Zij wonnen met veel moeite in Sassenheim met 2-3 van VCS. De vijfde set eindigde in 14-16.

Het herenteam van Voleco haalde wat ruimer adem door de 4-0 zege op Atak '55 2. Het werd een regelmatige overwinning. De tegenstander had niets te vertellen in sporthal De Drie Maenen. De dames kopieerden dit voorbeeld en rekenden met dezelfde cijfers af met hekkensluiter Fusion.

De dames van DOS versloegen concurrent Zovoc met 2-3 na een duel met pieken en dalen. Het leek er op dat de Schoonhovense formatie het onderspit zou delven. Maar na een 2-1 achterstand toonde de ploeg van Joris van der Gun karakter door met 21-25 en 11-15 toe te slaan. De heren van DOS lukt het niet om meer dan een punt te pakken tegen het Goudse Vollingo 3. In sporthal De Zebra verloren de Schoonhovenaren met 3-1 en staan op de negende plaats in de eerste klasse.