Selectie vv Ammerstol valt uit elkaar

ammerstol • Niet alleen de wens om op zaterdag te gaan voetballen houdt het bestuur van derdeklasser Ammerstol bezig, het mogelijk uiteenvallen van de selectie bezorgt de leiding grotere kopzorgen.

"De spelers hebben in een enquête in meerderheid aangegeven liever op zaterdag te spelen, maar nu laten ze ook doorschemeren straks te zullen verkassen. Dan hebben we geen representatief elftal meer", zegt bestuurslid Erwin den Hartog.

Hij wil met het bestuur een laatste poging doen om de ploeg bijeen te houden voor het nieuwe seizoen. "Zoals het er nu voor staat raken we in juni minstens zeven spelers kwijt en willen de anderen in een lager team gaan voetballen. Dat betekent dat je niemand overhoudt en het team slechts kunt inschrijven voor de reserveklassen. Dan kun je trouwens net zo goed op zondag blijven voetballen en speel je volgend seizoen met je eerste elftal tegen ONA 4 of VEP 6. Daarmee maak je het echter voor jonge spelers niet aantrekkelijk om vanuit de jeugdelftallen door te stromen naar de senioren. Iemand met een beetje talent meldt zich direct bij verenigingen uit de omtrek. ASV is dan een speeltuinvereniging en gedoemd om op termijn van het toneel te verdwijnen of te fuseren", aldus Den Hartog.

Personele problemen speelden al eerder een rol bij de derdeklasser, maar werden twee jaar geleden opeens opgelost door de aanmelding van maar liefst zeven A-junioren van vv Bergambacht. Nu deze groep langzaam op z'n schreden terugkeert en de meest talentvolle krachten zich elders aanmelden, gaat het knellen op sportpark De Snackert. De ploeg bungelt intussen troosteloos onderaan de ranglijst van 3C. Twan Schmidt traint reeds mee bij derdeklasser Lopik en zijn broer Thijs heeft volgend seizoen minder tijd om te spelen. Frank de Bruyn is vanwege motivatieproblemen al gestopt.

Den Hartog heeft de KNVB vrijdag gemeld dat de rood-witten naar de vierde klasse van het zaterdagvoetbal zullen switchen.

Pieter van der Laan