Schoonhoven op kop in derde periode

DCV loopt verder uit op Spirit

krimpen aan den ijssel • Een kleine week voor de kraker tussen DCV en Spirit staan de Krimpenaren er aanzienlijk beter voor. DCV versloeg Piershil met 1-3, terwijl Spirit op eigen veld met 2-3 verloor van titelkandidaat Nieuwenhoorn. Het gat tussen DCV en Spirit bedraagt nu zes punten.

Bobby Jansen en Nick Cornelisse waren niet inzetbaar bij DCV. Zij werden vervangen door Ian Luthart en Max Blankers. Het eerste kwartier was rommelig, DCV domineerde daarna. Dat leverde kansen en doelpunten op. Guido van Oijen scoorde tweemaal op identieke wijze. Tot een minuut voor rust controleerde DCV het duel. In de 45ste minuut echter kwam Piershil gevaarlijk door. Met een fraaie lob leek Piershil op 1-2 te komen, ware het niet dat met een acrobatische actie Guido van Oijen de bal van de lijn haalde. Daarbij kwam de bal echter tegen zijn hand, waarop scheidsrechter Dennis Broeckaert hem een rode kaart gaf. De strafschop werd via de binnenkant van de paal benut door Geert Bakker: 1-2. Aangezien DCV met 10 man verder moest, leek het nog lastig te worden. Piershil kwam met aanvallende intenties uit de kleedkamer en DCV richtte zich op de counter. Na een corner Tim van Diejie kopte Johan van Wageningen de bal via een verdediger omhoog. Deze plofte vlak voor de doellijn op de voet van Mark de Borst, die in de 60ste minuut 1-3 aantekende.

Spirit

Spirit kwam in eigen huis slecht weg tegen Nieuwenhoorn. De tegenstander nam al vroeg een 0-1 voorsprong, nadat scheidsrechter Zuidwijk het vlagsignaal van grensrechter Jan Kooij negeerde. Eric Janssen bracht de 'Kanaries' met een fraai schot op gelijke hoogte. Daarna verzuimde Spirit enkele malen om toe te slaan. Dat brak de thuisclub op, want Nieuwenhoorn scoorde tweemaal binnen drie minuten: 1-3. De spanning keerde terug na een benutte strafschop van Lars van den Wijngaard in de 75ste minuut. Nieuwenhoorn liet zich daarna niet meer verrassen.

Schoonhoven

Schoonhoven rekende in Zegveld af met het zwakke Siveo '60 en won met 0-2. Het was een bedroevend slechte wedstrijd, waarin de blauw-witten niettemin hun ongeslagen reeks voortzetten. Uit de laatste vier duels behaalden de mannen van trainer Wim Eilander 10 punten en nemen afstand van de degradatiezone. Jordi de Rek zorgde in de 22ste minuut voor 0-1. Na de pauze werd de score verdubbeld door goaltjesdief Julien Buijs: 0-2. Door dit resultaat gaat Schoonhoven aan kop in de strijd om de derde periodetitel. CVC Reeuwijk heeft eveneens tien punten, maar een slechter doelsaldo.

FC Perkouw

FC Perkouw slaagde er niet in om op vreemde bodem te winnen van hekkensluiter Zevenhoven. De dorpsclub uit Berkenwoude bleef steken op 1-1. De thuisclub vocht voor zijn laatste kans en deed niet onder voor het zwak startende Perkouw, dat voor rust verzuimde op voorsprong te komen. Elgar Mudde miste oog in oog met de Zevenhovense doelman. In de tweede helft drukte scheidsrechter Wagner uit Den Haag zijn stempel op de wedstrijd. Uit een pass van Stef de Hoede scoorde Elgar Mudde de openingstreffer. Volgens de grensrechter van Zevenhoven deed hij dat in buitenspelpositie, maar de arbiter negeerde hem. De man in het zwart deed er in het restant van de wedstrijd echter alles aan om zijn 'vergissing' weer goed te maken. De gelijkmaker viel in de 97e (!) minuut: 1-1.