Eerste tas met streekproducten

krimpenerwaard • Wethouder Jan Vente neemt vrijdag 7 april de eerste 'streekproductenboodschappentas' in ontvangst.

De officiële handeling vindt plaats bij de 'Oude Slijterij' van Sybrich Burggraaf in Lekkerkerk, waarbij tevens de Krimpenerwaardse producenten van streekproducten aanwezig zullen zijn.

Ook afhaalpunt Gouderak gaat die dag van start bij DiVers, de groentezaak van Johan en Diana Steenbergen. Binnenkort volgen Haastrecht, Krimpen aan den IJssel en Stolwijk met een eigen afhaalpunt.

De te leveren streekproducten komen uit de Krimpenerwaard en uit de omgeving van Rotterdam. Het aanbod uit de Krimpenerwaard is nog steeds groeiende.

Rivierkreeft

Vente: "Een samenwerking tussen de gemeenten, Proef de Krimpenerwaard en de organisatie Rechtstreex maakt mogelijk dat er meer aandacht komt voor lokaal voedsel. Van boerenkaas en bessen tot eieren en vlees, van witlof tot feta en van rivierkreeft tot gerookte zalm, het is te vinden in de Krimpenerwaard. En ook verse groenten, fruit, chutneys en andere oogstproducten hoef je niet van ver te halen. Streekproducten uit de Krimpenerwaard en uit de omliggende waarden kunnen direct via de webshop besteld worden. Rechtstreex van de boer naar de consument."

Aanmelden kan bij de afhaalpunten of www.rechtstreex.nl/krimpenerwaard.

Er is geen abonnement en wekelijks kan gekozen worden uit een breed assortiment naar behoefte. De boodschappen staan vrijdags klaar bij het afhaalpunt.