• Het team van Den Hartog Verzekeringen/RegioBank Lopik. Op 6 april is er een open huis.
• Het team van Den Hartog Verzekeringen/RegioBank Lopik. Op 6 april is er een open huis. Foto: Stephan Tellier

Den Hartog Verzekeringen/RegioBank Lopik

'Hier krijg je nog persoonlijke aandacht'

lopik • Vestigingsmanager Alex de Graaf, eigenaar/directeur Martin Willemse, Leny van den Hoeven, Chantel Buijs en Anja Adolfs van Den Hartog Verzekeringen hebben na 2 januari veel nieuwe klanten mogen begroeten.

De nieuwe vestiging heeft meer uitstraling, biedt voldoende privacy en beschikt over het nodige comfort.

"Lopik verdient deze upgrading", meent Willemse. "In het vorige pand kon je je niet terugtrekken als je bankzaken of verzekeringsproducten wilde bespreken met de adviseur. Iedereen kon meeluisteren. Die situatie vonden wij onwenselijk. Daarom hebben we een nieuwe stap gezet en een professioneel onderkomen betrokken."

Hart

Daardoor zit de Regiobank in het hart van het dorp de klant op de huid. "Deze bank is er voor alle Lopikers. Je ziet grootbanken uit dorpen en wijken wegtrekken, maar wij investeren juist in contact en communicatie met jong en oud. Hier krijg je nog persoonlijke aandacht. Onze medewerkers nemen voldoende tijd voor de klant. Je bent per slot van rekening geen nummer, maar een mens van vlees en bloed."

Alex de Graaf beaamt dat. De vestigingsmanager zweert bij lokale betrokkenheid. "En daar hoort aandacht bij: geen haastig gesprek. Je wilt een goede relatie met de klant. Dienstverlening moet in het teken staan van zijn of haar wensen."

Persoonlijk

Martin Willemse knikt instemmend. "Uiteraard draait het in de financiële wereld uiteindelijk om winst, maar dat kan je op diverse manieren nastreven. Bij de Regiobank draait het om een persoonlijke benadering. Vertrouwen is het sleutelwoord bij sparen, betalen en hypotheekadviezen."


De Regiobank Lopik kan desgewenst snel schakelen. De term 'modern ouderwets' wordt een aantal keren gebezigd. De Graaf en Willemse bedoelen daarmee dat het digitale tijdperk geen hindernissen hoeft te bieden voor klanten, die bijvoorbeeld enige moeite hebben met internetbankieren.

"Die nodigen we uit voor een bezoek aan ons kantoor om de handelingen op de computer in alle rust uit te leggen. En als het de eerste keer niet lukt, dan nemen we het nog eens door. Dat lesje hoort er bij. Dat heet service. Vooral oudere mensen waarderen dat."

De baliefunctie is heilig. Geld storten of opnemen is geen enkel punt. "Zeg wat je wilt en wij gaan ermee aan de slag", meent Willemse.

Dat geldt ook voor verzekeringen. "Bankproducten zijn in de regel servicegericht. Bij verzekeringen breng je de polis of het totaalpakket bij de klant. In principe is een afspraak op kantoor het eenvoudigst. Je hebt dan alle middelen bij de hand. Maar wie ons thuis wil ontvangen, kan natuurlijk ook een afspraak -in de avond- maken. We zijn onafhankelijke bemiddelaars en beschikken over een scala aan financiële dienstverleners. We kunnen dus de beste oplossing aandragen."

Inmiddels is de verzekeringstak van Den Hartog Verzekeringen Lopik uitgegroeid tot een grote tevreden klantengroep en heeft het team van vier medewerkers ook hier alle aandacht voor.

Open huis

Op donderdag 6 april houdt de Regiobank vanaf 16.00 uur (tot ongeveer 21.00 uur) open huis. Alle klanten kunnen dan een kijkje komen nemen. Ze krijgen een schriftelijke uitnodiging. Ook inwoners uit Lopik en omgeving die (nog) geen relatie hebben met de Regiobank, zijn welkom aan de Vogelzangsekade 1-A. Zij kunnen rekenen op een hapje, drankje en muziek.

Pieter van der Laan