Afbeelding

Pakketten voor Proeftuin Lopik

lopik • Veel inwoners van Lopik hebben zegels gespaard voor boodschappenpakketten voor de Voedselbank en 'Proeftuin Lopik'.
Eerder werden al de dozen voor de Voedselbank overhandigd; dinsdag reikte Tony Haars van Plus Van Velzen 25 pakketten aan Dick Nederend van Proeftuin Lopik uit. De pakketten hebben een waarde van 50 euro. Dick Nederend: "Voor veel gezinnen die het hard kunnen gebruiken is dit pakket een mooie aanvulling. We willen dan ook alle klanten die gespaard hebben en Plus Van Velzen hartelijk bedanken."


Lions steken handen uit de mouwen

regio • Leden van Lionsclub Krimpenerwaard hebben zich ook dit jaar weer ingezet tijdens NL Doet. Er werd gewerkt op de zorgboerderijen Vlist en Holsteinstee Hakkenberg. De Lions voerden verschillende klussen uit. De president van de Lionsclub, Rob de Nijs, is er trots op dat de leden van zijn club elk jaar weer tijdens NL Doet acte de présence geven: "Deze landelijke vrijwilligersactie sluit nu eenmaal naadloos aan bij de doelstelling van de Lionsorganisatie: hulp bieden daar waar mogelijk is. Ook volgend jaar zullen wij NL Doet dan ook weer opnemen in onze planning".


Ook Niels wil naar Expeditie Robinson

polsbroek • Niels Vermeulen wil niets liever dan deelnemen aan 'Expeditie Robinson 2017'. De 25-jarige inwoner van Polsbroek reageert hiermee op de open inschrijving voor het populaire RTL-televisieprogramma. Dit jaar mogen ook vier niet-BN'ers deelnemen.

Niels gaat ervoor: "Mijn grote droom, overleven op een eiland, kan hiermee werkelijkheid worden", zegt hij. De teller staat inmiddels op 300 stemmen. Wie Niels een plek op het eiland gunt, kan tot 20 maart op hem stemmen: http://www.expeditierobinson.nl/profile/502 Afgelopen week liet ook Karin van Dam uit Bergambacht weten graag mee te willen doen aan Expeditie Robinson 2017. Zij heeft profiel 618.


Klankbord

benschop • 'Klankbord Benschop' houdt maandag 20 maart weer een inloopkwartiertje in dorpshuis XXL te Benschop. Aanvang 20.00 uur. Inwoners kunnen hier terecht voor vragen, opmerkingen en/of klachten. Meer info: www.klankbordbenschop.nl


Koffie & info over autisme

regio • De Koffie & Info-bijeenkomst van de SWOBV op 15 maart staat in het teken van autisme. De bijeenkomst is van 14.00 uur tot 16.00 uur in de cursusruimte van de Tulp (boven), Burg. Huijbrechtstraat 2 te Bergambacht. Er zijn deze middag twee deskundigen aanwezig. Vanwege een beperkt aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk: 0182-350012/info@swobv.nl