• Tony Haars (l) en Leon Versluis stonden aan de basis van de BCL.
• Tony Haars (l) en Leon Versluis stonden aan de basis van de BCL. Foto: wijntjesfotografie.nl

Officiële aftrap businessclub sv Lopik

lopik • Business Club Lopik (BCL) gaat tijdens de streekderby Lopik-IJFC -op zaterdag 1 april- officieel van start.

De businessclubleden staat een feestelijke middag te wachten met hopelijk winst van de thuisploeg, maar in ieder geval een hapje/drankje en volop gelegenheid om met elkaar kennis te maken dan wel gezellig bij te kletsen. "De BCL biedt een laagdrempelige manier van netwerken', meldt Tony Haars, die samen met Leon Versluis aan de basis stond van het initiatief. Het duo is inmiddels aangevuld met Floor Manschot en Stan van Vliet. "Het plan om een businessclub te beginnen was er al enkele jaren, maar kreeg onlangs daadwerkelijk gestalte", vervolgt Tony Haars. "Alle voorwaarden zijn nu aanwezig om er een succes van te maken."

De speler van de kampioensploeg van afgelopen jaar, die dit seizoen op eigen verzoek in een lager elftal speelt, doelt daarmee op het feit dat de vereniging na enkele moeizame jaren in de lift zit. "Het complex is opgeknapt, de kantine heeft een make-over gehad, het bestuur is op orde, de jeugdafdeling staat als een huis en last but not least doet het gepromoveerde eerste elftal het naar behoren in de derde klasse."

Business Club Lopik wil een platform van ondernemers creëren, die de dorpsclub een warm hart toedragen. Leon Versluis: "BCL biedt de mogelijkheid om elkaar langs de lijn te ontmoeten en vervolgens gezamenlijk wat te drinken dan wel te netwerken. Hiervoor zal tijdens geselecteerde wedstrijden een ruimte in de kantine worden gereserveerd. Daarnaast willen we tweemaal per jaar een activiteit organiseren." Waar de leden het nuttige en aangename combineren, vaart de vereniging er wel bij. "Leden betalen 500 euro per seizoen. Via een bepaalde verdeelsleutel vloeit het grootste deel terug naar de club. Zo is een derde van de inkomsten beschikbaar voor de jeugdafdeling en wordt ook de selectie financieel ondersteund. Overigens zonder dat we spelers gaan betalen, want dat past niet bij Lopik. Om te verantwoorden wat we met de opbrengsten doen, is de BCL ondergebracht in een stichting." Inmiddels hebben 23 ondernemers zich aangemeld. "Gezien de relatief korte tijd dat de businessclub nu bestaat is dat een heel mooi aantal", stelt Leon Versluis. "Ambitieus als we zijn, leggen we de lat hoog voor onszelf en streven we naar een aantal van veertig." Zoals vermeld komt de businessclub voor het eerst bijeen tijdens sv Lopik 1-IJFC 1. Wethouder Johan van Everdingen zal de club deze middag officieel openen. De volgende bijeenkomst is enkele weken later tijdens de échte derby: Lopik-Benschop. "Daarnaast willen we dit seizoen nog een extra activiteit organiseren. De precieze invulling is nog niet bekend; daarover zijn we nog aan het brainstormen." Aanmelden kan bij Tony Haars (06-18653931/tonyhaars@hotmail.com) of Leon Versluis (06-30712745/lngversluis@kpnmail.nl).

Robert van der Hek