Lopik en Benschop in mineur

lopik/benschop • Lopik verloor in Utrecht met 1-0 van Desto, dat op een gelukkige manier aan zijn doelpunt kwam. Benschop moest pas in slotfase buigen voor koploper Odysseus.

Desto had een overwicht, maar de Lopikers verdedigden prima. Tot echte kansen van beide kanten kwam het niet.

In de tweede helft werd de Desto-spits in stelling gebracht vanuit een buitenspelsituatie. De arbiter had geen oog voor de vlaggende Lopikse grensrechter en liet doorspelen met de enige treffer tot gevolg.

"Het moment viel voor ons ongelukkig, maar op de zege van Desto was niets af te dwingen," erkende Lopik-trainer Bertus van Schaik.

In de slotfase speelde Lopik alles of niets en kreeg Bas Landman nog een mogelijkheid op de gelijkmaker. Die kwam er niet.

Aankomende zaterdag willen de blauw-witten in de thuiswedstrijd tegen SEC de mindere reeks doorbreken.

Benschop-Odysseus 0-1

Een verdedigend Benschop, dat 4-4-2- speelde, hield in Utrecht lang stand tegen koploper Odysseus, dat voor rust geen kans zag een bres te slaan in de Benschopse defensie. Bij de Benschoppers ontbrak de eindpass, waardoor scoren moeilijk werd.

"Zonder scorend vermogen kun je niets afdwingen," verzuchtte Benschop-trainer Frenk van der Kleij. Spits Martijn de With is voorlopig uit de roulatie met een blessure.

Uit een hoekschop viel de enige goal van de wedstrijd.

Wim Kroone