• Bas Overbeek, Mattijs Vermond en Ridvan Bayram.
• Bas Overbeek, Mattijs Vermond en Ridvan Bayram. Foto: wijntjesfotografie.nl

Gouderak-Cabauw onvriendelijk

gouderak • Drie penalty's, drie rode kaarten en een reeks gele kaarten. Dat was de optelsom na Gouderak-Cabauw (2-4) en zegt wel iets over de onvriendelijkheden over en weer.

Scheidsrechter Ozkulluk uit Schiedam trad onvoldoende op tegen de amokmakers en had zo z'n eigen kijk op situaties. Twee van de drie strafschoppen waren dubieus. Het voorjaarszonnetje gaf aan de Kattendijk juist voldoende mogelijkheden voor een derby vol inzet en karakter. Daar waren geen opstootjes of venijnige overtredingen bij nodig, maar vanaf het begin zochten spelers elkaar op. Cabauw was het eerste kwartier sterker, maar na de 0-1 door een fraai doelpunt van Desley Steenbergen kwamen de bezoekers nog zelden aan de overzijde. Gouderak kon zich herstellen en kwam door een lepe boogbal van aanvoerder Bas Overbeek op gelijke hoogte: 1-1.

Na de pauze was de thuisclub dicht bij een tweede treffer, maar Jens de Groot schoot de bal tegen de paal. Cabauw kreeg vervolgens een strafschop toegewezen vanwege hands van Jasper de Zwart. Nick Nagel vonniste vanaf 11 meter. Niet veel later mocht hij opnieuw een aanloop nemen, nadat Jesse van Gent de doorgebroken Nik Jongbloed had vastgehouden: rode kaart en 1-3. Jurriaan de Zwart zorgde eveneens vanaf elf meter voor 2-3. Nu zag de arbiter in Cabauw-verdediger Matthijs Vermond de boosdoener. Hij kon eveneens vertrekken, ook al had hij geen idee waarom. Steenbergen voorkwam daarna op de doellijn de gelijkmaker van Gouderak. Hij kopte de bal na een inzet van Boerefijn weg. Nik Jongbloed scoorde in blessuretijd 2-4. Gouderak-verdediger Nick van Ommen haalde ook het einde niet.