Digitalisering akten

regio • Streekarchief Midden-Holland is gestart met een groot digitaliseringsproject van genealogische bestanden. Op termijn komen daardoor de akten van de Burgerlijke Stand, de huwelijksbijlagen en het register van Belgische vluchtelingen beschikbaar via de website van het streekarchief: www.samh.nl.

"Hiermee willen we voorzien in de grote vraag van onze klanten naar deze bestanden", licht Cathelijne Timmermann namens het Streekarchief toe. "Alleen scannen is niet genoeg; de akten moeten ook digitaal doorzoekbaar gemaakt worden. Nog niet op naam toegankelijk gemaakte akten zullen dus ontsloten worden en bestaande indexen die nu op onze website doorzoekbaar zijn worden gekoppeld aan de scans."

Voor het indexeren en koppelen start het streekarchief later dit jaar een vrijwilligersproject. Wie wil meehelpen kan zich vast aanmelden via info@samh.nl

Sinds eind februari is een deel van de Burgerlijke Stand-akten, de huwelijksbijlagen en het register van Belgische vluchtelingen, die beheerd worden door Streekarchief Midden-Holland, tijdelijk niet raadpleegbaar. De Burgerlijke Stand is op de studiezaal in de Chocoladefabriek te Gouda gedurende deze periode wel gewoon beschikbaar op microfiche.