Bijeenkomsten versterking Lekdijk

regio • Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gaat de Lekdijk tussen Amerongen en Schoonhoven de komende jaren versterken, zodat deze ook in de toekomst veilig blijft.

In maart organiseert het waterschap drie informatiebijeenkomsten in respectievelijk Wijk bij Duurstede, Nieuwegein en Lopik over het dijkversterkingsproject 'Sterke Lekdijk'. Deze bijeenkomsten moeten de opmaat vormen voor 'een langdurige samenwerking met bewoners en betrokkenen voor vijftig kilometer dijkversterking'. De bijeenkomst in Lopik is op dinsdagavond 14 maart in de Schouw, aanvang 19.00 uur. Aanmelden kan via sterkelekdijk@hdsr.nl. Zie ook: www.destichtserijnlanden.nl/sterkelekdijk

De Lekdijk in het gebied van De Stichtse Rijnlanden moet over een lengte van ruim vijftig kilometer worden versterkt. Te veel om in één keer aan te pakken. Daarom wordt de dijk in zes of zeven deeltrajecten aangepakt. Het waterschap gaat van start met het deeltraject Amerongen-Wijk bij Duurstede en Salmsteke (Lopik).

Dijkgraaf Patrick Poelmann: "Per deeltraject maken we plannen, samen met bewoners en betrokkenen. Want we willen niet alleen een veilige dijk, maar ook een 'knappe' dijk, die past in de omgeving. Het duurt overigens nog wel even voordat de daadwerkelijke werkzaamheden van start gaan, op zijn vroegst in 2020."