• De ravage nadat de wagen de winkel in reed.
• De ravage nadat de wagen de winkel in reed. Foto: wijntjesfotografie.nl

'Wonder geen gewonden gevallen'

ouderkerk a/d ijssel • De ravage was enorm en het duurt nog even voordat de winkel weer opengaat. En dat allemaal vanwege een automobiliste, die met haar auto de Ouderkerkse drogisterij van Henk en Anja Ceelen binnenreed.

Het incident vond donderdagmiddag rond één uur plaats. Een oudere dame verloor op het parkeerterrein van winkelcentrum De Wetering de controle over haar auto, ramde de pui van Drogisterij Ceelen en reed de winkel binnen om vervolgens diep in de zaak tot stilstand te komen.

Lunch

"Je weet niet wat je meemaakt", blikt Henk Ceelen terug op het bizarre ongeval. "Godzijdank zijn er geen gewonden gevallen. Ik besefte me dat het heel anders had kunnen lopen. Mijn vrouw Anja was op het moment van binnenrijden haar lunch aan het gebruiken in het kantoortje. Zelf was ik thuis. Anja belde me met het verhaal dat de winkelpui beschadigd was geraakt door een auto."

Henk ging direct naar de zaak en zag daar dat er meer kapot was dan alleen de pui. "De dame in kwestie had haar auto diep in de zaak geboord en voor een enorme puinhoop gezorgd. Ze reed in een automaat en wilde parkeren, maar drukte per ongeluk het gaspedaal in. Eerst raakte ze op het parkeerterrein een andere auto, waarna ze door de dubbele deur onze winkel in daverde. De puinhoop was gigantisch. Gelukkig kwam ook de automobiliste met de schrik vrij. De schade is weliswaar groot, maar daar hopen we een oplossing voor te vinden. We zijn in gesprek met de verzekering."

Henk Ceelen zou vrijdag met zijn wielerploeg naar Spanje afreizen en daar een korte vakantie aan koppelen. Dat prettige tripje moet hij nu noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan.

"De eerstkomende anderhalve week zullen we nodig hebben om onze drogisterij weer in goede staat te brengen", schat de Ouderkerkse ondernemer in. "Om daarna weer open te gaan. Het wordt hard pezen, maar we komen er wel."

Jan Timmer