• Kwamé Ballo in duel.
• Kwamé Ballo in duel. Foto: wijntjesfotografie.nl

Den Dolder legt Benschop over de knie

benschop • Benschop verloor zaterdag met maar liefst 0-5 van DOSC uit Den Dolder. De Benschoppers, die twee weken geleden nog wonnen van koploper IJFC, kwamen nu op alle fronten tekort.

Al in de eerste minuut kopte Kevin Sprong de bal achter Benschop-doelman Mitchell van Oort, maar gelukkig voor de thuisploeg werd die treffer vanwege buitenspel afgekeurd. Verder gebeurde er niet veel in de openingsfase. In een traag tempo rukte Benschop op naar het zestienmetergebied van de gasten uit Den Dolder. Hoewel de eindpass vaak ontbrak, misten Mike Vergouw en Biko Brazil opgelegde kansen. Na een half uur spelen verhoogde DOSC het tempo en zette het de thuisclub vast op eigen helft. Vlak voor rust verschalkte Rodney van Klooster, die vier keer zou scoren, Van Oort met een bekeken boogbal. Coen van der Snoek was net te laat om de bal voor de doellijn weg te schieten.

In de tweede helft liet DOSC Benschop kansloos. Vloeiende Den Dolderse aanvallen doorsneden de defensie van de gastheren. Uit een voorzet van Boy van Amerongen, die Bryan de Boer te snel af was, scoorde Van Klooster beheerst. "Het geloof in een goed resultaat was na de tweede tegentreffer wel verdwenen," erkende De Boer na afloop. "Er was niet voldoende agressie van onze kant. Tegen IJFC werkte iedereen voor elkaar. Nu niet."

Rodney van Klooster voegde nog twee doelpunten toe aan zijn totaal van 16 treffers. Eerst verzuimde Martijn de With de bal weg te werken en in de slotfase verraste de 24-jarige goaltjesdief de te ver voor zijn doel staande van Oort met een afstandsschot vanaf 45 meter. De handen gingen op elkaar voor deze uitblinker. "Scoren lijkt me gemakkelijk af te gaan, maar dat is het niet," vertelde de doelpuntenmaker. "Met een aantal ploeggenoten speel ik al vanaf de jeugd. Het team brengt mij in stelling en werkt daar keihard voor. het Is mooi dat ik dat doeltreffend af kan maken." Een rake kopbal van Kevin Rondeel in de laatste strooide nog meer zout in de Benschopse wonde.

"DOSC was voor rust gevaarlijk in de eerste en laatste minuut," aldus Benschop-trainer Frenk van der Kleij na de grote thuisnederlaag. "We hadden weliswaar meer balbezit, maar we ontbeerden scorend vermogen. Tot tweemaal toe hadden we de openingstreffer kunnen maken. Als die valt, dan moet DOSC anders gaan spelen. Nu gaf onze tegenstander ons een lesje in effectiviteit. De afspraak was om Van Klooster geen ruimte te geven. Daar kwam niet veel van terecht." Benschop zakt na 17 competitiewedstrijden van de vierde naar de zesde plaats. Aankomende zaterdag ontvangen de blauw-witten koploper Odysseus'91.

Wim Kroone