Julien Buijs zorgt voor kentering

schoonhoven • Op het moment dat Schoonhoven dreigde weg te zakken in het duel met Nieuwkoop nam invaller Julien Buijs zijn team bij de hand. De lange spits scoorde twee keer en had daarmee een groot aandeel in de 3-2 zege.

"Het was een prima wedstrijd tegen een uitstekende tegenstander", meende trainer Wim Eilander. "Nieuwkoop sla ik hoog aan. Daarom is dit een knappe prestatie."

De blauw-witten stonden na 5 minuten reeds met 1-0 voor door een treffer van Rogier Peltenburg. Zijn schot werd van richting veranderd en plofte in het net. Dat was niet de enige bal die via een andere weg tussen de palen belandde; ook de gelijkmaker en de tweede goal van Nieuwkoop zagen er anders uit. Doelman Sjef van Vugt was beide keren kansloos. Buijs, teruggekeerd van wintersport, mocht zijn trainingspak uittrekken en vertolkte daarna een bijzondere rol. Na de 3-2 was het nog even billenknijpen voor de technische staf van Schoonhoven, maar de zege werd niet meer prijsgegeven.

FC Perkouw

Perkouw kon het thuis niet bolwerken tegen koploper Lugdunum en ging met 0-4 onderuit. De thuisclub uit Berkenwoude kreeg in de beginfase enkele kansen. Na een misverstand in de Perkouwse defensie sloegen de Leidenaren toe. Kort voor rust vergrootte Lugdunum, met onder meer oud-international Tim de Cler in de gelederen, de voorsprong. Elgar Mudde slaagde er niet in de aansluitingstreffer te produceren. In de tweede helft gaf Perkouw alles, maar liep constant tegen een geroutineerde Leidse muur op. In de slotfase verdubbelden de Leidenaren de score. "Lugdunum wil graag hogerop en dat was aan alles te merken", merkte Perkouw-trainer Harm Spijker op.