Ultraloper initiator jubileumloop MTK

krimpen aan den ijssel • AV MTK organiseert zondag 19 maart de '5 tot 50 van Krimpen': een uniek hardloopevenement ter ere van het twintigjarig jubileum van de Krimpense atletiekvereniging én de bijna vijftigjarige Warren Dix.

"Hardlopers kunnen elke afstand tussen 5 en 50 kilometer kiezen", geeft 'race director' Rico Slot het bijzondere van het evenement aan. "Met andere woorden: er zijn wedstrijden over 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45 en 50 kilometer."

De 5 tot 50 van Krimpen is vooral interessant voor atleten die voor de Rotterdam Marathon trainen. Slot: "Zij kunnen dit evenement gebruiken als duurloop onder wedstrijdcondities. Het is tevens een Marathon en Ultracup-evenement, zodat lopers punten kunnen vergaren voor de M&U Cup. Daarvoor moeten ze overigens wel de 45 of 50 kilometer lopen. Voor de kinderen hebben we in samenwerking met Synerkri een Kids Run over een parcours van 2 kilometer uitgezet."

Het evenement kwam mede tot stand door Warren Dix. Rico Slot over de Zuid-Afrikaan, die een aantal jaar geleden in Krimpen aan den IJssel neerstreek: "Zijn grote passie is hardlopen, en na een aantal marathons is hij overgestapt naar het ultralopen, geïnspireerd door de Zuid-Afrikaanse Comrades loop. Deze hardloopwedstrijd gaat over een afstand van 88 kilometer, het ene jaar bergopwaarts, het andere jaar bergafwaarts. Warren heeft beide versies succesvol afgelegd."

Omdat Warren binnenkort 50 wordt en AV MTK het 20-jarig jubileum te vieren heeft, kwam de '5 tot 50 van Krimpen' tot stand. "Het parcours is 5 kilometer lang en start op de Krimpenerbosweg. Een prachtig uitgangspunt voor zondag de 19e als de lente –hopelijk- aan het ontluiken is. Speciaal voor het evenement heeft Warren jubileummedailles laten maken met als uitgangspunt het AV MTK-logo. We hopen als organisatie op 400 deelnemers."

Inmiddels is een promotiecampagne gestart op Facebook, Twitter en ook is speciaal voor het evenement een website gemaakt. "Hier is alle informatie over de race te vinden. We zijn er trots op dat het evenement onderdeel uitmaakt van de marathon en ultracup. Er wordt slechts een beperkt aantal wedstrijden toegelaten en we zijn blij dat wij aan alle criteria voldoen om tot dit selecte gezelschap te behoren."

Ook voor de atleet die met minder kilometers tevreden is, is de loop ideaal. "Of je nu even wil knallen op de 5 kilometer, of een uurtje wil genieten van de natuur en 10 kilometer aflegt, iedere loper is welkom. We denken dat er ook een behoorlijk grote groep 35 kilometer-lopers aanwezig zal zijn. Het is natuurlijk een ideaal moment om jezelf vlak voor de Rotterdam Marathon op zo'n afstand te testen, zonder dat je met eten en drinken hoeft te sjouwen."

De inschrijving is inmiddels geopend en er hebben zich al enkele toppers uit het ultraloop-circuit aangemeld. "Op de wedstrijddag zelf kunnen belangstellenden zich nog van 08.30 tot 09.45 uur inschrijven. Tenminste, wanneer de limiet van 400 deelnemers nog niet is bereikt", hopen Rico Slot en Warren Dix op een onvergetelijke '5 tot 50 van Krimpen'.

q www.5tot50vankrimpen.nl