Bergambacht wint nu wel van hekkensluiter; Lopik alsnog onderuit

regio • Bergambacht won in Nieuwerbrug met 1-2 van hekkensluiter Rijnstreek.

Met de harde wind in de rug creëerde Bergambacht voor rust twaalf doelrijpe kansen. Gescoord werd er echter niet. Paal en lat voorkwamen tot vier keer toe een Bergambachtse treffer.

"Ik geloof dat we 95% balbezit hadden voor rust," merkte Bergambacht-trainer Bert Potuyt vol ongeloof op. "In de tweede helft had de thuisploeg aan één aanval genoeg om een doelpunt te maken." Kort daarna benutte Kelvin Potuyt een strafschop, toen Danny den Besten in kansrijke positie onderuit werd gehaald.

Potuyt liet Max Bakker doorschuiven naar de rechtsbuitenpositie. Na een fraaie combinatie met Damy Straver schoot hij raak.

Lopik-Focus'07 2-2

Lopik verloor op eigen veld met 2-3 van het Culemborgse Focus'07, de leider in de strijd om de tweede periodetitel.

De gasten namen tot tweemaal toe een voorsprong, maar een veerkrachtig Lopik knokte zich elke keer terug.

Voor rust schoot Jonathan Werrie de gelijkmaker tegen de touwen. In de 80e minuut deed Ardy de With hetzelfde. "De tegenstander speelde goed en ik had me net als in de uitwedstrijd al verzoend met een 2-2 gelijkspel," vertelde Lopik-trainer Bertus van Schaik, die ook de komende twee jaar de blauw-witten coacht. De wind zorgde ervoor dat het lastig voetballen was. Focus'07 was wat feller en benutte in de slotfase wel een van zijn kansen.

FC Oudewater-SPV'81 2-1

FC Oudewater was zaterdag de gehele wedstrijd, die al om 12.00 uur begon, de bovenliggende partij, maar slaagde er lange tijd niet in tegen de dapper verdedigende Polsbroekers te scoren. De eindpass werd constant ontregeld. Pas vlak voor rust drukte de thuisploeg het overwicht uit in een doelpunt.

Na de theepauze werd het snel 2-0, waarna de Oudewaterse aandacht waarschijnlijk uitging naar het nog te vieren carnaval later op de dag. SPV loerde op de counter en had een kwartier voor tijd succes. Sander Koolwijk produceerde uit een voorzet van Rens Wiltenburg de aansluitingstreffer. Kort daarna had Koolwijk pech, dat een kopbal van hem net naast ging.