Verkeersveiligheidslabel voor Ichthusschool

schoonhoven • Extra verkeerslessen in een wijk met enkele gevaarlijke oversteekplaatsen zijn nuttig en efficiënt.

Voor de Ichthusschool in de Schoonhovense wijk Thiendenland II was het zelfs aanleiding om een veiligheidslabel aan te vragen. Leerkracht Janneke Hagoort was er ruim twee jaar mee bezig. De 'Ichthus' is de eerste school in de Krimpenerwaard die aan de eisen van 'School is Seef' voldoet.

Donderdagmiddag was wethouder Pieter Neven (verkeer) te gast op de MFA De Vogelweide om in het gymnastieklokaal de oorkonde officieel uit te reiken aan directeur Eunice Hage, juf Janneke Hagoort en drie leerlingen.

Neven benadrukte dat veiligheid voor jonge kinderen een belangrijke pijler is voor een basisschool. "Daarom is het een goede zaak dat zij de verkeersregels leren en goed opletten op hun weg naar school en naar huis. De gemeente Krimpenerwaard heeft in overleg met de schoolleiding en het wijkteam maatregelen genomen om automobilisten op de Vrouwenmantel met wegversmallingen en waarschuwingsborden af te remmen. De oversteek is verbeterd en het verkeer neemt gas terug."

Sandra Henning uit Alphen had een groot aandeel in de verbeteringen. Zij is verkeersleerkracht en bezoekt 32 scholen in Midden-Holland. "Ik geef elke groep drie lessen over verkeer. De kinderen worden zich daardoor meer bewust van hun omgeving en mogelijke knelpunten op hun route."

Om de gemeente Krimpenerwaard en 'School op Seef' op de gevaren te attenderen, maakten leerlingen van groep 8 van de Ichthus een reeks foto's van de oversteekplaatsen, hoge heggen en gaten in de weg. Wijkagent Ton van Hemmen houdt de verkeerssituatie regelmatig in de gaten. Namens de gemeente overhandigde wethouder Neven overhandigde alle scholieren, onder wie zijn eigen zoon Pieter, een sleutelhanger.

Pieter van der Laan