• Alexander Mourik met zijn bord.
• Alexander Mourik met zijn bord. Foto: Floris Bakker

Opvallende momenten

regio • Er waren dinsdag veel mooie momenten tijdens het streekbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan de Krimpenerwaard, maar ook een paar opvallende. Wij zetten ze op een rij.

Op de foto

Alexander Mourik (met bord), zijn zusje Anne-Sophie en broertjes Christian en Floris staan op de Kattendijk in Gouderak, geduldig te wachten op het koninklijk paar. In de hoop met Willem-Alexander en Máxima op de foto te mogen. En dat lukt!

Gouden koets

De Gouden Koets is in reparatie, maar bij De Appelgaard staat een 'vervanger' van chocolade. Gemaakt door chocolaterie-patisserie De Berekuil uit Ouderkerk aan den IJssel.

Merk

De koning is onder de indruk van de vele streekproducten uit de Krimpenerwaard. Hij vraagt zich af waarom het merk 'Krimpenerwaard' nog niet actief in de markt is gezet. Ideetje?

Spandoek

Leerlingen van groep 6 van basisschool Het Octaaf in Krimpen aan den IJssel willen graag op de foto met het koningspaar. Daarvoor hebben ze zelfs een spandoek gemaakt, met de tekst 'Majesteit, fototijd'.

Zoon

Acht dagen voor het koninklijk bezoek beviel Willemijn den Boer-van der Wild van kaasboerderij De Twee Hoeven uit Haastrecht van een zoon. Toch maakt ze graag gebruik van de uitnodiging om het koningspaar te ontmoeten in De Appelgaard. "Ik wilde er graag bij zijn", vertelt ze het koningspaar.

Maquette

Het koningspaar krijgt tijdens het streekbezoek veel bosjes bloemen, tekeningen en lekkernijen aangeboden. Meest opvallende cadeau: een maquette van Villa Eikenhorst.

IJsbaan

In De Zwaan in Berkenwoude vertelt Bert Timmerman uit Ammerstol trots over de ijsbaan in zijn dorp, die heel snel open kan. De koning merkt op dat de Krimpenerwaard veel goede schaatsers voortbrengt. Zo weet hij dat Hein Vergeer uit Haastrecht komt.