• Hoofdredacteur Rick den Besten leidt de leerlingen door de drukkerij.
• Hoofdredacteur Rick den Besten leidt de leerlingen door de drukkerij. Foto: Robert van der Hek

SC-leerlingen op bedrijfsbezoek

schoonhoven • Leerlingen van het Schoonhovens College maakten afgelopen week kennis met de praktijk.

Tijdens de 'doe-week' gingen de scholieren uit klas 2 van de locatie Vlisterweg op bezoek bij diverse bedrijven. Daarnaast kregen ze workshops en lessen op school. Alle profielen kwamen tijdens de doe-week aan bod. De decanen Evelien van Kats en Micha Magnee stelden voor zo'n 140 tweedeklassers roosters op om hen zoveel mogelijk kennis te laten opsnuiven. Kleine groepen van tien personen gingen met begeleiders op pad. "We zijn blij dat diverse bedrijven wilden meewerken. Iedere leerling mocht zijn of haar interesse aangeven", aldus de decanen. Bedrijven die onder andere bezocht werden, waren Rabobank Utrechtse Waarden, Randstad Uitzendbureau, Schep Makelaardij en het OBM Tech College in Nieuwegein.

Maar de bedrijfsbezoeken vonden niet alleen in de Krimpener- en Lopikerwaard plaats. Zes leerlingen staken woensdagmiddag de Lek over om een kijkje nemen bij Het Kontakt Edities en 'De Groot-grootsgedrukt.nl' in Goudriaan. Ze kregen van hoofdredacteur Rick den Besten een rondleiding over de redactie, maar waren vooral onder de indruk van de enorme drukpersen in de bedrijfshal.


Het betrof al met al geen vrijblijvende oriëntatie, ook al was het voornaamste doel om kennis te maken met de praktijk. "Het gaat vooral om het scheppen van een realistisch toekomstbeeld", verklaart Micha Magnee. "Leerlingen kunnen ook wel eens op een verkeerd spoor zitten. Bij een profiel als economie & ondernemen horen onderdelen als marketing en presentatie. Misschien ziet een leerling dat eigenlijk helemaal niet zitten. Dan kan hij of zij op tijd een andere weg inslaan."

Magnee en Van Kats zien louter voordelen van de doe-week: "Voor leerling én bedrijf is het contact nuttig. Dat weten we van de vorige doe-week in 2016. Het leverde de school enkele nieuwe leden voor de Stichting Vrienden van het Schoonhovens College op en leerlingen een reeks stageplekken."